Обхватът на мярката 60/40 трябва да се разшири, смятат от бизнеса и синдикатите

  • 11 май 2020 19:39

  • 1026
  • 1
Обхватът на мярката 60/40 трябва да се разшири, смятат от бизнеса и синдикатите
© МС

Националният съвет за тристранно сътрудничество проведе извънредно онлайн заседание, свикано от заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика Марияна Николова. 

На него бяха обсъдени предложения за антикризисни мерки на социалните партньори и становищата на ресорните министерства по тях.

Дебатите бяха изключително динамични като един от акцентите на консултациите беше мярката 60/40.

Бяха застъпени позиции, че нейният обхват трябва да се разшири. Беше постигнато разбирателство сред членовете на Съвета по предложенията за подпомагане на предприятията на хората с увреждания.

Заседанието завърши с решение обобщените предложения, направени от социалните партньори заедно със стенографския протокол, да бъдат изпратени на компетентните министерства за изразяване на позиция.

Съветът взе решение останалите две точки от дневния ред да бъдат разгледани на следващо заседание.

Постъпилите писмени предложения за антикризисни мерки на социалните партньори и становищата на ресорните министерства по тях по т. 1 от дневния ред на заседанието са публикувани на електронната страница на НСТС в Портала за консултативни съвети на Министерския съвет.

Последвайте канала на

Novini.bg
1026 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бай Данчо

2020.05.11 | 21:10

1
Е нали 20 дена оная свиня ни набива социалната, заедно с томето горанчо и тиквун, че това е и в Германия е най усоешната програма, ма макър и 5% от фирмите не отговарят по критеруя, а за тая е отоуснато най много пари 1 милярд. Но пролет пукна, ни не, но Тиквун и неговите малоумници ще пукнат, това малоумие ни идва в повече....край мамави

Добави коментар

Водещи новини