ВМРО: Предлагаме защитата на длъжниците да се удължи с 2 месеца

  • 10 май 2020 14:18

  • 1094
  • 0
ВМРО: Предлагаме защитата на длъжниците да се удължи с 2 месеца
© Novini.bg

ВМРО предлага защитата на длъжниците от банки и колекторски фирми да се удължи два месеца след изтичане на извънредното положение, съобщиха от пресцентъра на партията.

Предвидените по закон правомощия на здравния министър за обявяване на извънредна епидемична обстановка да имат срок от 30 дни, като правомощията важат до края на обявената от СЗО пандемия.

Това са част от антикризисните мерки, които депутатите от ВМРО предлагат между първо и второ четене на Закона за здравето.

Промените, които депутатите гласуваха на първо четене в петък, се налагат, за да бъдат обезпечени противоепидемичните мерки след края на извънредното положение, се казва още в съобщението.

Другите предложения на ВМРО са да се забрани запорът на сметките на общините до края на 2020 г. Те да имат и възможност за пренасочване на средствата от битови отпадъци и снегопочистване към други дейности, свързани с дезинфекция заради пандемията. "Това е крайно наложително поради факта, че общинските бюджети са ограничени и вече се затрудняват да покриват всички нужни разходи по преодоляване на пандемията", обясняват от ВМРО.

ВМРО с пакет от мерки за подпомагане на туристическия бранш

Според тях вече внесените концесионни такси по курортите трябва да се приспадат за следващата година в случай, че държавата обяви намалена или нулева събираемост в рамките на тази. Мярката е с цел постигане на равнопоставеност между концесионерите и подпомагане българския туризъм.

Настоява се и за държавна субсидия от 6000 евро за чартърни полети на български лицензирани превозвачи (при липса на възможност - и от чуждестранни) по ред, определен от министъра на транспорта.

Последвайте канала на

1094 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини