Валери Симеонов: Божков ще се върне в България и то с белезници

  • 09 май 2020 11:42

  • 9083
  • 29
Валери Симеонов: Божков ще се върне в България и то с белезници
© БНТ

Васил Божков доказа, че в името на спасяването си е готов не само да скъса опашката си като гущер, но и да лъже непрекъснато. Това заяви лидерът на НФСБ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 в интервю за предаването ''Денят започва с Георги Любенов'' по БНТ.

,,Това обилно интервю на Васил Божков го възприемам като една приказка на Шехерезада, чиято задача е била да оцелее, разказвайки приказки на принца. Не мисля, че Божков ще оцелее и не мисля, че трябва да се вярва толкова не неговите думи. Той вече доказа, че в името на своето спасяване е готов не само да скъса опашката си като гущер, но и да лъже непрекъснато. Само вчера в интервюто му го хванах в няколко лъжи, така че не виждам защо трябва да му се обръща такова внимание. Всеки, който е с такива тежки обвинения като заплахи за убийство, за изнасилване, като остави финансовите му злоупотреби, мисля, че на този човек по-малко внимание трябва да се обръща'', коментира още Симеонов.

Горанов отговори на атаките на Божков: Притеснения нямам. Ела, плати си и работи

,,Кой започна войната с Васил Божков? Бях аз през 2018 година. Това беше 2-рият етап в борбата ми. Като внесох законопроекта, на следващия ден и министър-председателят и Владислав Горанов и другите решиха да ме подкрепят и оттам тръгна валякът срещу Божков. Тук се гонят други цели – за дестабилизация. Този човек искаше да вдигне всичките агитки на ''Левски'', за да дестабилизира държавата. Той каза, че ще се върне в България при определени условия. Аз разбирам, че той казва, че ще се върне, когато се смени това управление. Аз мисля, че той ще се върне при това управление и то с белезници'', допълни лидерът на НФСБ.

Цветомир Найденов за Божков: Нагъл е! Като е невинен, да си идва и да го доказва

Припомняме ви, че срещу Васил Божков са повдигнати 11 обвинения за ръководител на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице, за подбудителство на престъпление по служба и други деяния. Освен това е разследван и за организирането и ръководенето на престъпна група, свързана с убийства, изнасилвания и принуди.

Веднага след първото обвинение Божков изчезна. Малко по-късно се разбра, че той е в Обединените Арабски Емирства.

Иначе Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 в студиото на Националната телевизия засегна и други теми от политическия и обществен живот на страната.

,,През последния месец имаше една безпрецедентна дарителска акция, включително и от хора, които досега бяха заклеймявани от обществото. Видяхме, че извършиха жестове, които не могат да не бъдат признати'', посочи той и добави, че най-големият обществен дарител е Народното събрание, което всеки месец внася 1,4 млн. лв. във Фонда на Министерство на здреопазването.

Симеонов съобщи още, че на последния коалиционен съвет са се обединили около въвеждането на ваучери за туризма.

,,Един талон, с който всеки гражданин, който е плащал своите социални пенсионни осигуровки 12 месеца назад, да може да отиде с този талон в който желае хотел, да получи 7-дневна почивка, ако иска да добави от своите средства допълнително пари, ако иска по-високо качество на обслужването'', коментира народният представител.

ВМРО с пакет от мерки за подпомагане на туристическия бранш

По думите му вече се водят разговори с концесионерите на плажовете у нас и сподели, че голяма част от тях са готови да се откажат от събирането на такси за чадър и шезлонг.

,,В момента текат консултации с юристи за туристическите ваучери и освобождаването на такса за чадъри и шезлонг по Черноморието това лято. Ще внесем предложението в Народното събрание в неделя, надявам се във вторник да се гласува'', завърши той.

Последвайте канала на

Novini.bg
9083 29

Свързани новини

Коментари 29

Добави коментар
Помнещ българин

2020.05.10 | 09:06

29
Сигурно е забравил какво се случи когато бг специалистите искаха насила да качат Божков на самолета в в емирството.
Нина Колева

2020.05.10 | 02:59

26
Валери Симеонов изглежда притеснен,че бизнесменът изобщо не го спомена..Обиди му се..нещо..и реши да се "извяви." като врачка..И без това напоследък няма кой знае каква трибуна..Оня,,смешник Цеки "Мизерабъра" и той....веднага лапна микрофона,,Пълен фарс...
Недко

2020.05.10 | 04:32

28
Аз не знам дали Божков ще се върне с белезници,но Валерко Далаверко го чакат и още как.

2020.05.09 | 13:00

13
glupava grobarska podlogo bojkov niama da se varne vav balgaria I nikoi ne moje da go prinudi no ne si go pojelavai tce ti shte si TOT bokluk ako se pribere toi.

2020.05.10 | 04:20

27
пиши на български ако си българин
Доки

2020.05.09 | 23:20

25
Тоя алкохолик знае всичко.
MIG29

2020.05.09 | 17:48

24
Може и да се върне ... някога но ти къде ще се дяваш след много малко време ? Усещаш ли обратното броене !!!
Van

2020.05.09 | 14:24

23
Всеки който има власт може да служи белезници на който иска независимо дали този човек е виновен или не, просто като реши властта да унищожи някого ще го направи с гръм и трясък!
Въййй

2020.05.09 | 14:07

22
Че те много хора се върнаха с белезници ,но поради липса на доказателства са освобождавани. След това говорим как добре се справяме с престъпността,но това само пред Европа

2020.05.09 | 14:06

21
ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ С БЕЛЕЗНИЦИ И В ЗАТВОРА
Kosmonaft

2020.05.09 | 13:05

14
Ако трябва да сме честни, този човек не е по малко мафиот и мутра от Божков, неговият бизнес също не е сигурно дали е изграден на чисто, търси популизъм за бъде избран на власт отново, той и агенчето Каракачанов излъгаха народа много и най вече наивните им избиратели! Също така докато те и управляващата банда жевеят в дворци и охолство, по същото време 50% от народа живее под линията на бедността, 20 % живеят горе-долу - средно, 30 % са богатите - политици, директори, поръчкови политически анализатори и тв водещи!
Костадин

2020.05.09 | 13:59

20
Нали знаеш че Валери симионов е ДС и БКП другар
k

2020.05.09 | 13:44

19
A кой ще усвои парите от талоните на хората, които няма да идат на почивка? Някой истински журналист да има топки да попита?

Добави коментар

Водещи новини