Росен Желязков за пакет "Мобилност": Заявили сме нашата позиция - отиваме на съдебен процес

  • 08 май 2020 19:20

  • 1114
  • 9
Росен Желязков за пакет "Мобилност": Заявили сме нашата позиция - отиваме на съдебен процес
© МТИТС

Всички публични инвестиции в системата на транспорта и на информационните технологии и съобщенията са гарантирани за тази година.

Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети по време на провелия се днес уебинар с членове на Американската търговска камара, на тема „Транспорт и дигитализация – план за изход от кризата с COVID-19 в България“, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

„Българският транспортен сектор има пълната готовност да поеме превозите на пътници и товари, но същественият въпрос е ще успее ли бизнесът да възстанови производствените си обеми от 2019 г. Имаме възможности за развитие на алтернативен транспорт, какъвто е интермодалният. За един месец, този вид превози, почти удвои капацитета си в България, което като тенденция не беше очаквано. Това ни амбицира да открием още един терминал и днес обсъдихме възможността за стартирането на концесионна процедура за интермодалния терминал в Драгоман“, посочи Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети. Той допълни, че в общия контекст на „Зелената сделка“ очаква да има инвестиционен интерес към процедурата.

Росен Желязков: Очакваме да имаме йо-йо ефект

По отношение на процедурата за концесиониране на летище София, министър Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети заяви, че във връзка със ситуацията с развитието на COVID-19, е направено запитване до кандидатите дали ще продължат участието си в процедурата. От всичките пет участници четири са потвърдили, а един официално е заявил, че се отказва.

„Това е много обнадеждаващо и очакваме след като минат съдебните процедури да имаме добри новини за сектора“, изтъкна министърът. Той определи авиационния сектор като един от сериозно засегнатите от ситуацията, като основната причина за това е намалелият трафик. „В постоянен контакт сме с операторите и търсим системни решения за запазването на сектора“, допълни Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети.

По отношение на Пакета Мобилност I министърът отбеляза, че България заедно със своите партньори от единомислещите държави продължава да настоява за изменение на предложените текстове, най-вече връщането на камионите и водачите. „Ние сме заявили нашата позиция, че отиваме на съдебен процес.

Евродепутатът Андрей Новаков с важен коментар за пакет "Мобилност"

Имаме 18 месеца, в рамките на които действа преходният период и в този период ще търсим намесата на съда в Люксембург“, категоричен бе Желязков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1114 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Lkv Farer

2020.05.08 | 20:19

8
Drugariu ministar pomislete malko samo, shofiorite kato poluchavat po golemi zaplati ,poveche pari shte vliazat i v haznata na Balgaria!V protiven sluchai parite otivat v smetkite na firmite prevozvachi!

2020.05.08 | 21:11

9
остай го намира човека, тоз нищо неразбира

2020.05.08 | 19:57

7
Ел лайнар, човека ще те шиба каза
Lkv Farer

2020.05.08 | 19:55

6
No nikoi ne misli za kolegite, interesuva gi samo parata firmajiite!
Lkv Farer

2020.05.08 | 19:53

5
S paket mobilnos kolegite shte poluchavat po golemi zaplati i shte se prebirat poveche pri semeistvata si!
Goshko

2020.05.08 | 19:52

4
Verno e, ne i utarva da plashtat!
Lkv Farer

2020.05.08 | 19:44

3
Novakov lobira za firmite kato Pimk,Petko Angelov, BIO Met i drugi!
Lkv Farer

2020.05.08 | 19:41

2
Predpochitat da si kupuvat Bugatita, Ferarita, Lamborginita no da ne plashtat na shofiorite si!
Lkv Farer

2020.05.08 | 19:39

1
Zapomnete, paket mobilnost e v polza na shofiorite!Golemite firmi revat kato na umrqlo, zashtoto ne im se plashta na kolegite!

Добави коментар

Водещи новини