СДС към Костов: Освободи зам.-министрите от кабинета

  • 13 юни 2011 06:41

  • 2877
  • 0
СДС към Костов: Освободи зам.-министрите от кабинета
©

Лидерът на СДС Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на призова водача на ДСБ Иван Костов да оттегли зам.-министрите си от кабинета на ГЕРБ, пише в. Труд.

"ДСБ има зам.-министри в правителството, които са получили подкрепата на премиера и ако иска ДСБ да бъде истинска опозиция, трябва да ги изтегли", обяви Димитров. Поводът - реплики на Костов, че Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и представители на ГЕРБ агитират за СДС на предварителния вот.

Пред “Труд” Димитров уточни, че не е разговарял лично с Костов по въпроса. Но припомни, че двамата зам.-министри на ДСБ - Евдокия Манева и Константин Димитров, бяха в листите на “Синята коалиция” на парламентарния вот. И затова не разбира аргумента на ДСБ, че те са членове на кабинета в лично качество. “Ще запазим “Синята коалиция” и тя ще е по-силна, но този принципен въпрос трябва да го изясним”, каза накрая лидерът на СДС.

"ДСБ няма зам.-министри в правителството. Ако имаше, щеше да има политическо споразумение с ГЕРБ, но такова няма", коментира шефът на щаба на партията и депутат Веселин Методиев. От началото на мандата ДСБ твърдят, че Евдокия Манева и Константин Димитров, съответно в екоминистерството и в МВнР, не представляват партията, а са във властта по лична воля.

Искрите прехвърчаха заради констатирания активен ромски вот и съмнения за честността на изборите белязаха предварителното гласуване на “Синята коалиция”, което трябваше да определи кандидатите за президент и за кмет на София. Десните избираха между Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в от СДС и Светослав МалиновСветослав Малинов Светослав Малинов е български политик от Демократи за силна България (ДСБ), политолог и кандидат от ДСБ за държавен глава и между Владимир КисьовВладимир Кисьов Владимир Кисьов е български политик, кандидат за кмет на София, издигнат от СДС. Кисьов е роден (СДС) и Прошко Прошков (ДСБ) за местния вот.

От Варна бе съобщено за проблем с намеса на хора на ДПС в предварителния вот. От партията на Ахмед Доган са се опитали да контролират вота във Варна, бе един от сигналите за нарушения от морската столица. Бившият депутат от тъмносините Димитър Камбуров призна, че е подал сигнал на тел. 112, че ДПС заснемали хората, гласуващи в секциите до двете ромски махали. В щаба на СДС във Варна отричаха да има нарушения.

Сигнали за контролиран вот в полза на кандидата за президент от СДС Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в имаше в Кърджали. В София седесари се оплакваха за активиран вот в кв. “Красна поляна” в полза на номинациите на ДСБ.

Последвайте канала на

Novini.bg
2877 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини