Марешки: Туристическият бранш се нуждае от директна държавна подкрепа

  • 06 май 2020 11:58

  • 628
  • 2
Марешки: Туристическият бранш се нуждае от директна държавна подкрепа
© Булфото

Лидерът на Вoля Веселин МарешкиВеселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967 е на мнение, че туристическият бранш се нуждае от директна държавна подкрепа, за да оцелее.

"Ваучерите за работници са добра политика, но дали точно в тази ситуация мярката ще има желания ефект?! Дали хората ще искат да се възползват от тях?! Не може да гадаем, трябва да се заложи на сигурни идеи, които ще позволят на сектора да мине през кризата с минимални щети. При положение, че това е ключов за държавата бранш, редно е работещите в него да получат директна финансова помощ", заяви зам.-председателят на НС.

По думите му, има достатъчно европейски програми и механизми, които да обезпечат една такава подкрепа. Ще припомним, че преди дни лидерът на ВОЛЯ излезе и с друга идея за спасяването на туризма това лято. Той предложи да се направи българо-американски план за привличане на туристи от САЩ.

Марешки към американското правителство: Да върнат жеста

"За тях ние сме неразработена туристическа дестинация. Време е това да се промени. Още повече, че България даде на САЩ авансово няколко милиарда, благодарение на които там се отвориха 4 000 нови работни места. Сега имат шанс да ни върнат жеста", заяви Веселин МарешкиВеселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967.

Последвайте канала на

Novini.bg
628 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ББ

2020.05.06 | 13:40

2
Я Анна Баракова от Слънчев ден. Кой го активира тоя ненормалник.

2020.05.06 | 13:27

1
Къв туризъм кви пет лева отдавна туризма умира с всяка изминала година

Добави коментар

Водещи новини