Томислав Дончев: Утре следобед махаме КПП-тата

  • 05 май 2020 08:41

  • 102953
  • 27
© Булфото (архив)

Извънредното положение ще отпадне, ако парламентът го гласува. Извънредното положение помогна да смекчим първия удар на масово заразяване, за подготовка. За месец и половина изминахме дълъг път - от шиене на предпазни облекла, до това обществото да се учи за обстановката. Това заяви пред БТВ вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

"Сега минаваме в една преходна фаза за една "нова нормалност". Приближаваме се до живота преди пандемията. Утре следобед отпадат и КПП-тата", каза още той. 

Няма да предлагат удължаване на извънредното положение

"Министърът на здравеопазването ще може да ограничава дадени области, ако има огнище", разкри Дончев част от мерките след 14 май. 

"Не мога да обещая, че детските градини ще отворят на 14 май. Децата са по-малко засегнати от вируса, но лесно могат да се превърнат в заразители на бабите и дядовците си", разкри вицепремиерът.

"Очакват се още няколко пика - през есента и зимата, има такъв сценарий, който казва, че с този вирус ще живеем както с грипа, очаква се че и през лятото вирусът ще затихне", коментира още той.

"Театрите и моловете ще се отворят когато има траен спад на вируса. Искаме да съхраним здравето на хората. Театрите и кината са много рискови. Климатизацията подпомага заразата. Готови сме да либерализираме всяка мярка когато има спад", допълни Дончев.

"Има страни, които махнаха извънредното положение и такива, които го удължиха до средата на лятото. Извънредното положение дава повод за спекулации. Всички системи ще се опитат да се възстановят след 13 май. Целият останал стопански живот, без моловете, кината и театрите, ще заработят", коментира вицепремиерът. 

Бизнесмен: 60/40 не е предприемаческа, а социална мярка за работниците

"В началото гражданите имаха огромна необходимост да получават информация за вируса. За месец и половина гражданите разбираха за вируса от брифингите", заяви още той.

Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник заяви, че се обсъждат допълнителни икономически мерки за най-засегнатите бизнеси. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
102953 27

Свързани новини

Коментари 27

Добави коментар

2020.05.06 | 16:28

27
Тиквата е днешен фашист е вчерашен комунист ! Отвратителна комбинация !
Иван

2020.05.06 | 00:50

26
ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ОТ КОГА ЩЕ БЪДЕ РАЗРЕШЕНО ДА ИМА БАЛОВЕ И СВАТБИ И МУЗИКАНТИТЕ НА СВОБОДНА ПРАКТИКА КАК ЩЕ ОЦЕЛЕЯТ АКО НЕ СЕ РАЗРЕШИ СКОРО ?

2020.05.05 | 20:47

25
А, бе нещастници , няма кой да ми гледа детето освен , ние родителите , няма баба и дядо . Като не сте отворили детските градини вие не ни давате пари , че да ги гледаме и не ходиме на работа . Но , ако преди не ходеха на училище или градина щяхте да ни вземете пари . Трябва да ви изметеме , като премине изв. положение .
Гунчо

2020.05.05 | 17:45

24
Сложете му на тоя една усмихната снимка, че плаши децата... Прилича тук на "анадолец" от 13 век..
wtf!?!?!??!

2020.05.05 | 17:03

23
пускайте селяндурите, които не се нахраниха - да се изнесат и да разпъват софрите!!!!!!! да бяхте прочели някоя книга , говеда прости!!!!!
Елица Томова

2020.05.05 | 16:13

22
Какви зарази заразители ще бъдат децата на бабите и дядовците си като те ходят на детска градина и няма да се срещат с бабите и дядовците си Нали това е цялата идея децата да не са около възрастните хора и възрастните да се ангажират с тяхното гледане!!! отворете детските градини Това е безумие децата да се държат в вкъщи толкова много време!
ТОЯГАТА

2020.05.05 | 16:01

21
К Като дойде време за избори и ние ще гласуваме за вас, ама УТРЕ.

2020.05.05 | 12:55

20
Борисов досега все тупаше по гърдите си,че сме сред първите в Европа по финансово-икономически показатели ,всичко е било кьор фишеци щом даже и за тестове не можем да намерим средства за едно масово тестване както в другите страни.

2020.05.05 | 12:48

19
абе дончев чоджум, ти поне си окумуш сравнение с другите герберски малоумници и недей да заблуждаваш народа..... въведохте извънредно положение при 80 заразени и 15 починали а сега при около 2000 заразени и близо 100 починали го дигате ,значи по ваши сметки извънредното положение е причината за бомбастичния скок на починали и заразени пациенти и затова го спирате ....язък,язък ,позор ,позор ,че такива ни управляват..... другаде разхлабват строгите мерки но те вече слизат от върха надолу а ние с подобни герберски управници малко остова ще покорим ЕВЕРЕСТ на ХИМАЛАИТЕ по отношение на корона вируса
1

2020.05.05 | 11:59

18
Червени боклуци ГЕРБ и Борисов са първа политическа сила и така ще остане кавали!Псувайте колкото искате догодина пак те ще спечелят и управляват.Запомнете го и се тровете в яда си

Добави коментар

Водещи новини