Андрей Райчев: Не изключвам предсрочни избори, но не както БСП си ги представят, а обратно

  • 04 май 2020 16:02

  • 5865
  • 20
Андрей Райчев: Не изключвам предсрочни избори, но не както БСП си ги представят, а обратно
© Булфото (архив)

Една от мерките, които Борисов взима, е премахването на тази инжекция "страх" всяка сутрин. Това е знак, че приключва кризата, така социологът Андрей Райчев коментира пред БНР решението за спирането на редовните брифинги на генерал Венцислав Мутафчийски и Националния оперативен щаб. По думите му нещата са отишли толкова далече, че хората са почувствали уют в страха и сега изведнъж са реагирали на информацията, че няма всяка сутрин в 8 часа да има брифинг на Мутафчийски.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

"Очевиден проблем е как излизаме, без да загубим достойнство. Всички световни лидери имат една задача - да разрешат постепенно на хората, без да чувстват позор за това, че са изпитали страх от нещо, което почти не съществува, да излязат и да започнат да живеят нормално", каза социологът.

Бойко Борисов: Щабът не е разформирован, ген. Мутафчийски е жив

Райчев коментира, че България се е справила по-добре от съседните ѝ страни и изрази учудване защо трябва да се сравнява със страни, в които има съвсем друг манталитет и психика като Норвегия и Белгия, примерно, и даде пример, че трябва да се сравняваме със Сърбия, Турция и Гърция.

"Смятам, че много по-добре се справихме от гледна точка на унизителността на мерките - вижте в Сърбия се разхождат горили с автомати по улиците, вижте Турция - там позорно лишиха възрастните хора от право да излизат от вкъщи. Слава Богу, в България не се стигна до нищо подобно. Борисов заложи на класическа българска тактика: "Забранено е, но може!". По думите му това е израз, който е непреводим на никакъв друг език.

Според Райчев този успех Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е постигнал, защото познава изключително добре българския народ: 

"Борисов съответстваше на народа си - когато народът се страхуваше, той каза, че се страхуваме и няма да излизаме. Когато видя, че се отслабва, и той отслаби. Второ - Борисов съответстваше на Европа, движеше се в темпа на европейската паника", обобщи социологът.

Отварят заведенията и басейните, разрешават спортове

Райчев коментира и поведението на опозицията в кризата и наложеното извънредно положение в страната, като заяви, че ръководството на БСП не се е справило в ситуацията и въобще не може да става дума за плюсове, а по-скоро се броят минусите.

"Социологическите данни са толкова плашещи. Те са на половината на гласовете си. Дори не изключвам предсрочни избори. Само че не предсрочни избори, както те се надяваха, а точно по обратния начин“, заяви социологът.

Според него Борисов може да излезе и да каже, че ни е спасил от кризата и сега иска нов мандат. Ако това стане през юни, няма кой да му излезе насреща, посочи Райчев и добави, че единствената пречка пред Борисов да направи това е, че трябва да има служебен кабинет преди предсрочните избори, който трябва да бъде създаден от президента Румен Радев.

 

   

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
5865 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар
дърт тодорживков комсомолец

2020.05.04 | 19:02

20
да живее другарката нинова,тя прави с бсп това което цял народ 100год. не можа,вечна слава на синята терминаторка!!!!

2020.05.04 | 18:22

19
Райчев е като Радев, лайномет от класа!

2020.05.04 | 17:47

18
Четвърти мандат със Слави или с дпс. Пети мандат с бсп. И т. н.
У бре

2020.05.04 | 17:39

17
Не изключвай,защото ще вземе я да познаеш....за първи път.
Българин до кретена на БСП Райчев

2020.05.04 | 17:35

16
А бе, спосрански Урунгел, като нямаш страх от нещото, което почти го няма (оставяме на страна червената олигофренна мисъл: НЕЩО, което ПОЧТИ не съществува; може би има в предвид БСП!), иди в Пирогов и вземи няколко глътки въздух от шланга на някой пациент с нещото, което почти не съществува!

2020.05.04 | 16:34

5
Таково куче като този глашатай и измамник дето се храни не от социалистите ,а от истинските комунисти на герб не е добро куче за отглеждане.То е разгонено и не стои в собствения си кучкарник , а отива в чужди кучнарници.Не го е срам
за долния

2020.05.04 | 17:33

15
Да всички мразим червената чума,затова да посочим някой по-именно-менда,гърневски,барни-ръбала,фидосова,червенотиквеника,марков,лъчо мозъка,роската плевела,караянчева,антон тодоров,фандъкова,цецка,цецко,абе все видни червени другари от бкп и ДС.

2020.05.04 | 16:53

7
По написаното си личи колко си объркан, като във вашата любима партия терористи (комунисти)

2020.05.04 | 16:38

6
Копеленце лъжливо, викаш ГЕРБ иска предсрочни избори, а? А "добрите" превратаджии в БСП нямат нищо общо с този дърт п. дал, така ли?
Тъп, по-тъп, най-тъп ама ти си направо МЕГА ТЪП!

2020.05.04 | 17:31

14
Скрий се някъде бе папул. На всяка манджа, мерудия. Кой ли те слуша изобщо. Не разбра ли че прогнозите не са ти силна страна. Аман от дървени философи ей!
до червения олигофрен Райчев

2020.05.04 | 17:29

13
Райчев, гнусно бесепарско лайновозче, жена ти и БСП мечтаят пак за един голям, де.бел, корав и прав БЪЛГАРСКИ К.У.Р.!
Бай Хой

2020.05.04 | 17:28

12
Тоя се опитва деойно да излъже..1. Да излъже тъпаците от гроб да хвълят оставка, а след избори, всички знаем, че ще идат на майната си. 2. И бсп щяла също да изгуби, не хитрецо, точно сега бсп имат последен шанс да станат първа, па макър и с малко, защото са много зле, а след година и двете парти ще се борят за влизане в парламента.
тоз пак за предсрочни избори БЪЛНУВА

2020.05.04 | 17:17

10
кажи само за БСП ...що веднага Ѝ ...предсрочни избори вмъква в анонса си ....доста манипулативно ...с една дума ...“ БСП активирайте размирици , за да има предсрочни избори ..“....или... “ АААА КРИЗАТА ПОКАЗА ,ЧЕ БСП СА ЕДИННИ ...“.....ТАКА ЗВУЧИ ...

2020.05.04 | 17:21

11
БСП вие за предсрочни избори като вълк, който е почти умрял от глад. Още няколко стабилни правителства и БСП наистина ще умре от липса на кражби.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини