Радев: Бягството на властимащите от отчетност и контрол на публичните разходи е неуважение към труда на българите

  • 01 май 2020 08:38

  • 11251
  • 151
Радев: Бягството на властимащите от отчетност и контрол на публичните разходи е неуважение към труда на българите
© Булфото (архив)

В тези сложни времена Празникът на труда е повод да си спомним силата на солидарността. Това се посочва в поздравление на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по случай Международния ден на труда и работническата солидарност – 1 май, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

"Уважаеми сънародници, днес светът отбелязва Международния ден на труда и работническата солидарност. Първи май не е подарък. Първи май е завоевание на работниците. Петдневната работна седмица, платените отпуски, парите за майчинство и всички права, наследени от миналия век, са резултат от волята за достоен живот на поколения. От куража им да се преборят за тях.

Честваме Деня на труда

Преходът у нас раздели хората на шепа богати и мнозинство от бедни. Стотици хиляди са на гурбет зад граница, в опит да изхранят семействата си. През миналата година 89 българи загинаха при трудови злополуки. Това ни поставя на дъното на европейските класации. Все още условията на труд в много български предприятия са далеч от стандартите.

Заплащането в редица професии и региони е драматично ниско. Някои ще ви убеждават, че тези констатации са черногледи. Но вие, милионите работещи българи знаете, че това е горчивата истина“, посочва президентът.

"В съвременния свят хората все повече губят представа за силата на солидарността. Някогашните юмруци на протеста днес държат смартфони и изливат недоволството си в социалните мрежи. Това не може да промени обществото.

Коронавирусът парализира много икономически дейности и образува опашки пред бюрата по труда. Липсата на убедителна подкрепа за пострадалите срива доверието в държавността, а бягството на властимащите от отчетност и контрол на публичните разходи е неуважение към труда на българите, които пълнят хазната и изплащат колосалните държавни заеми с цената на лишения“, казва още Радев.

"Тази година за първи път посрещаме 1 май в условия на извънредно положение. За първи път мнозина ще прекарат празника далеч от близките и колегите си. Днес искам да благодаря на всички онези: бедни и заможни, хора на умствения и физическия труд, на всички честни хора, които с почтеност и усърдие градят и пазят България.

В тези сложни времена Празникът на труда е повод да си спомним силата на солидарността. Да надмогнем заблудите на егоизма. Защото неволите се надмогват с обединени усилия. Защото всеки един от нас носи неповторими таланти и умения, своя уникална мисия и правото на труд е възможност той да я изпълни. Защото трудът не е само прехрана, но и достойнство и бъдеще, за които трябва да се борим с кураж и задружни усилия.

Честит празник на труда и солидарността! Честит Първи май, уважаеми сънародници!“, посочва още президентът

Последвайте канала на

Радина Лазарова
11251 151

Свързани новини

Коментари 151

Добави коментар
а

2020.05.03 | 03:55

151
Руския шпионин Румен Тъпото е отсвирен отвсякъде .Няма кой да му слуша глупостите освен Деса Простакеса....засега. ВИНАГИ ЗАЩИТАВА ПОЗИЦИИТЕ НА БСП. НИТО ВЕДНЪЖ НЕ ЗАСТАНА ПРОТИВ ТЯХ И НОН СТОП ЗАСТАВА ЗАД НИНОВА И СИЕ. КОЙ ВЕЧЕ ВЯРВА НА ТОЯ ДВУЛИЧЕН ШАПКАР. ВЕЧЕ ФАТМАКА НЯМА НИКАКВА ПОДДРЪЖКА, ОТ НИКЪДЕ. БЕШЕ В ПОЛША И ПОДПИСА ДОКУМЕНТ, ЧЕ РУСИЯ Е ВРАГ НОМЕР ЕДНО И Е ЗА САНКЦИИТЕ. ДОЙДЕ ТУК И ПРОПОВЯДВА, ТОЧНО ОБРАТНОТО. ТОВА ГО ПРАВИ ВЕЧЕ НЯКОЛКО ПЪТИ И ЗА ТОВА ВЕЧЕ ИЗМИСЛЕНИЯ МУ РЕЙТИНГ ПОСТОЯННО ПАДА.
Симеон Георгиев

2020.05.03 | 03:54

150
И това изсрано говно Радев получава 11000 лева заплата. С 4 повече от премиера. Само лежи и пърди, на почивка беше, яде и пи с Деса простакеса. Нищо не зависи от него, само лала, а Борисов не се спря и второ лято не почива.
а

2020.05.03 | 03:51

149
Третата световна война вече е започнала.Тя се води на територията на Радевия мозък. Войната е между лявото и дясното полукълбо. Резултата е милиарди загинали мозъчни клетки, а последиците са това, което виждате - безсмислени появявания по мегданите
а

2020.05.03 | 03:50

148
ЧОВЕКА С ГЛАВОЛОМНО ПАДНАЛИЯ РЕЙТИНГ. КОЙ ВЕЧЕ ВЯРВА НА ТОЯ ДВУЛИЧЕН ШАПКАР. БЕШЕ В ПОЛША И ПОДПИСА ДОКУМЕНТ, ЧЕ РУСИЯ Е ВРАГ НОМЕР ЕДНО И Е ЗА САНКЦИИТЕ. ДОЙДЕ ТУК И ПРОПОВЯДВА, ТОЧНО ОБРАТНОТО. ТОВА ГО ПРАВИ ВЕЧЕ НЯКОЛКО ПЪТИ И ЗА ТОВА ВЕЧЕ ИЗМИСЛЕНИЯ МУ РЕЙТИНГ ПОСТОЯННО ПАДА. А И ВИНАГИ ЗАЩИТАВА ПОЗИЦИИТЕ НА БСП. НИТО ВЕДНЪЖ НЕ ЗАСТАНА ПРОТИВ ТЯХ И НОН СТОП ЗАСТАВА ЗАД НИНОВА И СИЕ
Omikron Omikronov

2020.05.03 | 03:48

147
То с просто око е видно, че човекът си има сериозни психически отклонения, някои с такива проблеми се мислят за Наполеон, други за Александър Македонски... Много от тях са интелигентни по природа и успяват да заблудят успешно, както въпросният Румен Радев в и дори да се "издигнат" до постове в държавата, в институции и т.н. Има примери за много подобни психопати в историята.Невероятен простак.Е, тоя, вече става смешен. бедния червен цървул. Ако се впечатляваме така на брътвежите на всеки психясал социопат като Радев до къде ще я докараме
Ева Пешева

2020.05.03 | 03:47

146
цър цър ...Мишката Радев е в капана,който му е щракнал опашката и сега му остава само да църка от болка. ..цър цър Много хора свалиха доверието си от президента, когато чуха телефонния му разговор с ген. Стойков. Беше унизително да чуем как държавният глава не оспори намерението да се крият документи и обеща да изпрати "Митко" на помощ.
David Alfandari

2020.05.03 | 03:46

145
Космически нива делят Радев от Борисов, този доблестен патриот. Скоро кликата на недоразумението Радев, ще се изяде от вътре.Падението му ще бъде невероятна гледка за зрителя.Скоро ще търка наровете на някой затвор .
я

2020.05.03 | 03:45

144
“принципният и доблестен” пишман президент е бъркал в държавни офиси под полата на негова служителка и подчинена.Същата той назначава на втори договор за оказаните сексуални услуги.Кукловодите му ги принудиха да се бракуват ,за да му наложат измамната визия за изборите,че е честен човек,глава на семейство и натовски генерал.

2020.05.02 | 17:55

143
нещасник - не може да се примири, че му отнеха парите дето е лапнал за грипените - нирмално, за червените боклуци
ДД

2020.05.02 | 11:05

142
СРИЧКО ГОВАРЕЩ МЪРЛЬО

Добави коментар

Водещи новини