Ева Майдел: Възстановяването от кризата няма да е плавно, а на приливи и отливи

  • 29 април 2020 13:54

  • 745
  • 2
Ева Майдел: Възстановяването от кризата няма да е плавно, а на приливи и отливи
© ПП ГЕРБ

„За разлика от предходни кризи сега възстановяването няма да е плавно, а на приливи и отливи. Докато не намерим ваксина срещу коронавируса, е вероятно много държави да редуват периоди на облекчения и ограничителни мерки, заради нови вълни на заразата. Всеки следващ период на рестрикции ще е по-болезнен икономически, защото бизнесът няма да е напълно възстановен. Затова е изключително важно да отпуснем сегашните ограничения едва когато нивото на новозаразени спадне драстично. В този дух бяха основните послания на бившия главен икономист на Международния валутен фонд – проф. Оливие Бланшар, с когото организирах конферентен разговор в рамките на Групата на ЕНП в Европарламента.

Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева МайделЕва МайделЕва Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по след разговора, съобщиха от пресцентъра на партията.

(Снимка: ПП ГЕРБ)

"Продължавам инициативата да разговаряме с признати световни специалисти от различни сфери в търсене на най-ефективните мерки за възстановяване“, каза още Майдел. 

"Интересът сред евродепутатите към разговорите с експерти нараства. Това е показателно, че все още има много неясноти около кризисната ситуацията и в ЕНП осъзнаваме нуждата от научнообоснован подход при взимането на решения“, допълни Ева МайделЕва МайделЕва Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по.

Ева Майдел: Време е за Европейска Здравна сделка

"Професор Бланшар подчерта, че от макроикономическа гледна точка трябва да използваме всички налични средства за омекотяване на последиците от кризата. След овладяване на здравната криза, фискалните стимули трябва да са добре насочени, за да помогнат на компаниите, които са пострадали най-сериозно от кризата.“

Следващата онлайн среща, организирана от българския евродепутат, ще бъде с експерти от най-големите технологични компании, които да обсъдят с евродепутатите възможностите за използване на мобилни апликации, които да подпомагат за по-ефективното и бързо прекъсване на разпространението на заразата.

Радина Лазарова
745 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
един

2020.04.29 | 14:57

2
Като как ги разбира тия приливи и отливи?!Догодина БВП ще е примерно 80млрд.$,а следващата 70млрд.!!!А иначе кризите си имат периодичност,десетина години възход,3-4 криза,и после пак катерене!!!
Пачавре

2020.04.29 | 14:02

1
Невероятна проницателност , да е. а , Ку...то , тъпо . За изродите в брюксел има само далавери.

Добави коментар

Водещи новини