България настоява за единни и координирани действия на ЕС за излизане от кризата с коронавируса

  • 22 април 2020 13:06

  • 711
  • 3
България настоява за единни и координирани действия на ЕС за излизане от кризата с  коронавируса
© Министерски съвет (архив)

Министерският съвет одобри днес позицията на България за участие в заседанието на Европейския съвет, което ще се състои на 23 април чрез видеоконферентна връзка, съобщи пресслужбата на кабинета.

Лидерите ще обсъдят последващите действия от срещата на Еврогрупата, проведена в периода 7-9 април, както и Комуникацията на Европейската комисия от 15 април относно съвместната пътна карта за изход от пандемията COVID-19.

Европейският съвет ще обсъди постепенното излизане от карантината

България приветства постигнатия от Еврогрупата напредък и подкрепя продължаването на работата, за да бъде осъществен единен и координиран отговор на кризата.

България подкрепя договорените и синхронизирани действия на държавите членки при излизане от кризата с цел намаляване риска от появата на вторична вълна, породена от свободното движение на хора. Следва първо да бъдат адресирани в дълбочина отделните аспекти на кризата, причинена от COVID-19, особено здравните, като след това се премине към решителни мерки за възстановяване на икономиките.

Министерският съвет е одобрил също българската позиция за участие в заседанието на Съвет "Общи въпроси", което ще е на 22 април посредством видеоконферентна връзка.

В подготовка на видеоконференцията на Европейския съвет на 23 април COB ще обмени мнения по Комуникацията на Европейската комисия от 15 април относно съвместната пътна карта за европейската стратегия за изход от пандемията CОVID-19 както и за последните мерки, предприети на национално ниво в борба с пандемията.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
711 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
..

2020.04.22 | 15:29

3
Хайде стига бе, тролове психари! по начина на изразяване вие сте над 70 години с килийно образование или случайно издигнал се старшинка който си разрешава и нецензурни изрази Спрете се и оставете младите да мислят и говорят.
АСАН АНАБАСАН

2020.04.22 | 15:15

2
АККАХ ВИЛИК !! БОКО ПО ВИЛИК !!! ОООооооо РАХИМ РАХМАН ФАТМА ..... БОКО ДАВАШ ФУРМА ????????????//
TRUMP

2020.04.22 | 15:07

1
ахахаах какво настоявате европа я няма . ще си останат само шенген и това е. всичко се затваря .

Добави коментар

Водещи новини