Одобрено е намерението на България за придобиване на статут „Участник“ в Комитета по политиката за регионално развитие на ОИСР

  • 22 април 2020 12:42

  • 1323
  • 1
Одобрено е намерението на България за придобиване на статут „Участник“ в Комитета по политиката за регионално развитие на ОИСР
© Министерски съвет

Министерският съвет прие Решение за одобряване на намерението на Република България за придобиване на статут „Участник" в Комитета по политиката за регионално развитие (КПРР) на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) и работните групи към него. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

С придобиването на статут „Участник" в КПРР на ОИСР ще бъде затвърдено желанието на България за присъединяване към Организацията и ще бъде поет ангажимент да се придържаме към целите, практиките и високите стандарти на Комитета, демонстрирани чрез политиките на държавите-членки. Статутът „Участник" ще даде възможност за по-активно участие на България в заседанията на Комитета и работните формати към него.

Одобрена е позицията на България за участие във видеоконференция на Съвета по образование

Тази стъпка ще спомогне обмена на добри практики чрез споделяне на институционално и политическо ноу-хау, ще благоприятства достъпа до политики, които насърчават просперитет, равенство, възможности и благополучие за всички.

Участието в Комитета ще допринесе за националната експертиза в областта на регионалната и градска политика, вкл. и за осъществяването от Министерството на регионалното развитие и благоустройството на новия подход в политиката за регионално развитие и децентрализация на органите за управление на регионалното развитие.

Така ще се осигурят и допълнителни позитиви в подкрепа на кандидатурата на България за членство в ОИСР.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1323 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.04.22 | 12:46

1
сикаджийската мутра

Добави коментар

Водещи новини