Каракачанов предлага три нови мерки в подкрепа на българския аграрен сектор

  • 21 април 2020 14:56

  • 1099
  • 7
Каракачанов предлага три нови мерки в подкрепа на българския аграрен сектор
© Булфото (архив)

След като вече бяха приети предложенията за облекчаване на режима за засяване на новата реколта и за забрана на вноса на селскостопанска продукция, по преценка на земеделския министър, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността внася в утрешното заседание на Министерския съвет още три нови мерки в подкрепа на българския аграрен сектор:

1. Обновяване на държавния резерв и военновременните запаси с консервирани храни и млечни продукти с произход България, като за целта на ДА „Държавен резерв и военновременни запаси“ бъдат отпуснати 30 милиона лева. Това пряко ще подпомогне българските земеделие, животновъдство и хранително-вкусова промишленост в една трудна година като настоящата.

Каракачанов внесе в МС мерки в подкрепа на българските земеделци

2. Предоставяне на допълнителна субсидия от Държавен фонд „Земеделие“ за производството на всички видове зеленчуци за 2020 г. в размер на 150 милиона лева. По този начин ще бъде гарантирано производството на български зеленчуци за 2020 г. и увеличаването на площите, заети от тях през тази и следващата година.

3. Осигуряване на земеделските производители с необходимите консумативи като: фуражи и добавки към тях; семена, разсад; торове, препарати за растителна защита; резервни части за селскостопанската техника; системи за капково напояване и др. необходими за производството на плодове и зеленчуци.

За целта да се предостави безлихвена целева кредитна линия както на земеделските производители за закупуване, така и на вносителите на консумативи – за тяхното осигуряване на пазара. По този начин ще бъдат преодолени рисковете от провал на реколта 2020 и изпадане в продоволствена криза.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1099 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2020.04.21 | 15:50

4
ЕГАТИ И СВИНЯТА И ОТ ЗЕМЕДЕЛИЕ ЛИ ВЗЕ ДА РАЗБИРА. БОЖЕ ОПАЗИ
XA XA XA

2020.04.21 | 20:12

7
НЕМА КЛИЕНТИ ЗА ТЕСКЕРЕТА.............
адидаса

2020.04.21 | 15:15

1
Този е поредния идиот.Да дадеш на пазара стара храна и да подпомогнеш бизнеса със замяна на нова такава за армията? Ще отпусне министерството на замадалието такива милиони за нова храна за армията? Ей Карасвинев, Не знаех че така ще унижиш 7 386 годишна БЪЛГАРСКА АРМИЯ бе. Как сега се сети за българския хранапроизводител че и армията замесе? Това е за пари, не за помощ. И то за твойте пари. Национален предател такъв. Ко стана с Македония вееее изалчнял?
Ти нямаш мозък брат

2020.04.21 | 18:17

6

ЧЕСТНО! Влезни и почети какви запаси храни имат военните от НАТО,където и ние членуваме! А за земеделието ако го направат това евала им правим! А ти си т.п

Много скромно

2020.04.21 | 15:58

5
Направо да купува танкове. Хем ще има армия, хем ще орът!

2020.04.21 | 15:34

3
Няма нужда от много министри,ето Каракачанов оправи положението в армията,сега ще оправи и селското стопанства,утре сигурно туризма,така,че доста заплати могат да се спестят от държавния бюджет,друг е въпроса,че никой не мисли за народа,а за собственота си оцеляване
ххх

2020.04.21 | 15:20

2
Подкрепата е , да се откажеш от комисионните и този безобразно раздут военен бюджет !С кого ще воюваш бе идиот крадлив.

Добави коментар

Водещи новини