Боил Банов: Политиците имаме своята тежка отговорност за случващото се, но не може да сме виновни за всичко

  • 19 април 2020 18:25

  • 1049
  • 7
Боил Банов: Политиците имаме своята тежка отговорност за случващото се, но не може да сме виновни за всичко
© Булфото

Религиозен съм наистина . За мен неходенето на църква на Великден си беше проблем. Ако не присъствам в храма не само на Великден, но и в дните на страстна седмица, имам чувство на загуба, на несъстоятелност. С тези думи започна участието си в предаването "Беновска пита" министърът на културата Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за.

"В такива моменти нищо не може да ни опази – нито в църквата, нито извън нея, за духа църквата е много важна. Не че този, който намира упование в религията не може да го намери вкъщи. Заедно семейство направихме всички ритуали и изгледахме от малкия екран цялата служба, нашата съпричастност си е същата, но дано не ни се случва повече. Дано всеки, който има необходимост да влезе в храма, да може да го направи спокойно", заяви той.

В това консуматорско общество ситуацията, в която се намираме има своите позитиви. Този, който има сетива ще намери полза в своето съществуване. Да търсим позитивното помага да се устои в такива тежки събития в личен план. Това може да е нов ключ в живота утре. Грешно е да се казва, че животът ще продължи същия, няма да е същия, но няма задължително да е по-лош. Този, който иска да се рестартира просто както е било, ще срещне трудности вътре в себе си", допълни Банов.

 

Боил Банов: Разполагат термокамери във всички културни институти

"Има някаква общност между страх и вирус. Със сигурност тази много тежка глобализация, както я караме, се очакваше да се случи нещо такова. Изкуството го е предричало много пъти. Обхващането за материалното, общата безидейност, едва ли не най-големите задачи на едно семейство да са екзотична почивка и нова кола, с това се изчерпват мечтите. Когато парите се превърнат в единствената цел на огромна част от обществото, то почва да се маргинализира, не се радва на дребни работи, тогава идва такава гадост – едните умират от страх, а другите смятат, че леко ще премине", сподели министърът.

"Политиците имаме своята тежка отговорност за случващото се, за материалното усещане на хората, но не може да сме виновни за всичко. Ние сме функция на обществото. Не може всичко с магическа пръчка да бъде оправено, понякога не намираш и изход. В момента да си политик е най-сложното нещо в света на политиката, заради свободията на мисълта. Свободният анализ на всичко, дори да не го разбират, липсата на способност за разбиране и прецизиране на информацията, е страшен бич. Само здравите кълнове в обществото и времето лекуват. Свободията може да се превърне в свобода, но изисква време", коментира той.

"Разбрах какъв е смисълът да съм на чист въздух, да съм със семейството си, да ям полуфабрикати. Държавният сектор на изкуството до голяма степен е подсигурен, до края на извънредното положение и 6 месеца след него. Работим след това положение създаването на възможности за всеки с талант и идеи, сега е раздавачница. Парите за изкуство у нас не са малко, но в сравнение с Германия сигурно са. Културата е по-силна не само от коронавируса, но и от всичко друго, изваждала е човечеството от големи кризи, така ще се случи и сега, вътре в човек има частица, която е непобедима", каза още Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за.

Последвайте канала на

Novini.bg
1049 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2020.04.20 | 18:13

7
тоя палячо се мисли за политик

2020.04.20 | 10:07

6
Ало , банов съм , телефонен измамник от най великото племе?!

2020.04.19 | 23:19

5
Клошар ли е,министър ли е ?
Наглите

2020.04.19 | 21:35

4
Лошото е че не сте никакви политици а лапачи.

2020.04.19 | 19:14

3
Ама той нашия бил много чувствителен, ужас
Валери Иванов

2020.04.19 | 18:54

2
България не върви напред.Вие сте виновни

2020.04.19 | 18:42

1
Тоя нечистоплътен ли е или само така изглежда?

Добави коментар

Водещи новини