Фандъкова защити софиянци за цената на топлинната енергия

  • 16 април 2020 11:34

  • 22
  • 2
Фандъкова защити софиянци за цената на топлинната енергия
© Булфото (архив)

Искането за увеличение на цената на топлинната енергия за софиянци с 20% е необосновано и не отговаря на актуалните цени на природния газ. Това написа във "Фейсбук" кметът на София Йорданка Фандъкова. 

„Топлофикация София“ е внесла предложението си в Комисията за енергийно и водно регулиране на база старите цени на газа и топлинната енергия. Така дружеството е спазило нормативното изискване да изпрати в КЕВР предложението си до 31 март, но в него не са отразени цени, които влизат в сила с решение на регулатора от 1 април, както и бъдещи промени в цените.

Това е причината това искане за повишение на цената да не бъде подкрепено и да се преработи", подчертава столичният кмет. 

Парламентът прие допълнението на Закона за енергетиката за по-евтиния газ

"Важната задача на ръководството на „Топлофикация София“ в момента е в максимално кратки срокове след решението на КЕВР за намаляване на цените със задна да организират преизчисляването и приспадането на надвзетите суми на хората", пише още Фандъкова.

 

Искането за увеличение на цената на топлинната енергия за софиянци с 20% е необосновано и не отговаря на актуалните...

Публикувахте от Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova в Четвъртък, 16 април 2020 г.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
22 2

Коментари 2

Добави коментар
АЗ

2020.04.16 | 14:25

2
Не стига, че ни дерат кожите години наред, а при тази евтина цена на газа искат увеличение. Полащаме по 50 лв. само за тръби, които никой не ни е питал дали разрешаваме да минават през апартамента. Та аз 50 лв. за ток не плащам, а Топлофикация иска само за тръбите да им плащам толкова, вместо те да ми плащат, че минават през моя апартамент. Обирджии!
ГОСТ

2020.04.16 | 11:48

1
Изявленето на кмета на София относно новото искане на Топлофикация е разумно и и прави чест и съвпада с мнението на жителитена града, но се опасявам, че господата от КЕВР само това чакат и не с 20%, а с около 40% ще повишат цената. Те дори не могат да си помислят намаляване защото ..........................

Добави коментар

Водещи новини