Марешки: С 10 млрд. лева можем да закърпим положението, но не и да решим проблемите

  • 15 април 2020 08:22

  • 1425
  • 3
Марешки: С 10 млрд. лева можем да закърпим положението, но не и да решим проблемите
©

Цял живот страдам заради това, че малко по-рано сезирам проблемите и ги обявявам. Изглеждат екстравагантно това което казвам. Правителството взе мерки, но за съжаление те удрят по икономиката. Това заяви в ефира на Нова телевизия лидерът на Воля Веселин МарешкиВеселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

"Трябваше да се намери дистанционен начин за работа на парламента или всички да са оборудвани с костюми. Народните представители ще гласуват законите, но те са в следствие от работата на правителството", каза още Марешки.

Той бе категоричен, че контактува със страшно много хора и вижда затрудненията им. "Освен медицинския щаб, трябва да заработи и икономически. Мярката 60/40 ще роботи много добре за едни, за други - осреднено, а за трети - не работи. Трябва да има и други мерки. За туризма например трябва да има ваучери. Чрез тях може да се запази сезона", категоричен бе лидерът на Воля.

Веселин Марешки захапа БСП: Явно се чувствате безполезни

Марешки заяви, че се опитват да направят внос на продукти за лечение на COVID-19 и ако успеят - ще го дарят на държавата. "Като търговци, ако има ваксина или лекарство -  ще го предоставим в мрежата си. Гражданите трябва да са спокойни по отношение на лекарствата и тяхната наличност. Ако направим аналогия - то трябва да въоръжим бялата армия, която е на първа линия. Самолетите не борят вируса", категоричен бе той.

"Може би правилното решение е да се тръгне по пътя на масовото заразяване, но кой е готов да го направи. Това което се прави в момента е добро, парите на българските данъкоплатци трябва да бъдат изразходвани правилно, защото след здравната криза, ще трябва да се преборим с икономическата. Ако се налага и дългът ни трябва да бъде по-голям, за да не умре нито една българска фирма. После заедно бизнесът ще се възстанови и да върнат тези пари", заяви Веселин МарешкиВеселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967. По думите му може да се изтегли заем с таван 30 млрд. лева." Аз съм в реалния и живия живот, не съм канцеларски плъх и с 10 млрд. лева можем да закърпим положението, но не и да решим проблемите", смята още той.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1425 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.04.15 | 10:32

3
more grobarska podlogo izteglete 20 miliarda ta 10 da vi ostanat da okradnete I smelo teglete nali shte plashtat doinite vi ovce a ne vie prestapnicite.

2020.04.15 | 09:39

2
Това да не е Зидан на фотото.
един

2020.04.15 | 09:19

1
Пропуснал е самолетите!Как тъй?! За 30 години България не купила ни един самолет,обаче на Марешки самолетите са му проблема!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини