Валентин Николов обясни кога на абонатите на "Топлофикация" ще им бъдат върнати пари

  • 15 април 2020 07:52

  • 787
  • 2
Валентин Николов обясни кога на абонатите на "Топлофикация" ще им бъдат върнати пари
© Кадър - Нова телевизия

"Сумите, които трябва да се възстановят са приблизително 22 800 000 за крайни снабдители, т.е. газоразпределителните дружества. Около 72 млн. са парите за топлофикациите и около 56 млн. са за бизнеса от 31 декември 2019 г. Общо сумата, която обхваща този закон е, около 154 млн.лева. Два месеца след като законът влезе в сила и след изчисленията на КЕВР, всеки един трябва да получи известие колко му дължи "Топлофикация" във връзка с този период. След това първата сметка, която трябва да получите - ще се приспадне от това, което ви се дължи.". Това заяви в ефира на Нова телевизия председателят на Комисията по енергетика в НС Валентин НиколовВалентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна,.

"Топлофикация" обикновено ви взима малко повече пари и е възможно да ви дължи пари и от изравнителна сметка, заяви още той.

Парламентът обсъди на второ четене допълнение в Закона за енергетиката

По думите му КЕВР ще направи един калкулатор и той ще може да се види от доставчика на услугата, за да може всеки да си сметне дали в действителност "Топлофикация" му дължи като сума, това което му изплаща.

Бизнесът правилно си иска парите от "Булгаргаз", те са надвзети по един не пазарен принцип. Парите ще бъдат върнати веднага след решението на Министерски съвет, те трябва да върнат малко под 200 млн. лева.

Последвайте канала на

Novini.bg
787 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
АЗ

2020.04.21 | 16:36

2
Ще ги върнат, ама друг път ...
НИКОГА

2020.04.15 | 09:58

1
НИКОГА!!!

Добави коментар

Водещи новини