Отхвърлиха предложението за връщане на редовния парламентарен контрол

  • 14 април 2020 17:36

  • 900
  • 3
© Булфото (архив)

С 53 гласа "за", 7 "против" и 107 "въздържал се" Народното събрание отхвърли предложението на БСП да се възстанови устният парламентарен контрол в петък.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32992

Промяната в правилата за работа на Народното събрание по време на извънредното положение подкрепиха само от левицата.

Като аргумент за предложението си от БСП посочиха, че въведеният във времето на извънредното положение писмен парламентарен контрол се е оказал неефективен. Освен това в последните седмици били приети закони, които дават много широки пълномощия на изпълнителната власт, и е необходим контрол. Затова от левицата предлагаха да се възстанови устният парламентарен контрол, като той да бъде в петък от 9 до 14.00 часа, регистрацията да започва един час преди началото на заседанието и при изслушването на отговорите в залата да присъстват само народният представител, отправил въпроса или питането, и съответният член на Министерският съвет.

Караянчева към БСП: Разбирам, че основният проблем е, че не ви дават по телевизията

Няма съществена разлика между устния и писмения парламентарен контрол, коментира председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. До края на седмицата, до петък, ще си получите всички отговори на въпросите, заяви тя и призова да не се подценява пандемичната обстановка. Не всичко е телевизия, уважаеми колеги, коментира Караянчева.

 

   

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
900 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Вече

2020.04.14 | 20:34

3
Официално държавата е закрита т.е.кепенците са спуснати.Честито на малоумната мафия ,която уби гостоприемника и като всеки паразит също няма бъдеще.
ИСТИНАТА

2020.04.14 | 20:21

2
Не само, че трябва да го ИМА този КОНТРОЛ, но той трябва да бъде ЕЖЕДНЕВНО след "словото" на "генерал-доктор" Мутафчийски!!! НАРОДЕ????
Слава богу

2020.04.14 | 18:57

1
Не ми се слушат истериите на Нинова- безсмислени и неконстуктивни, обладани от отчаян популизъм- една крайно неуспешна кандидат управляваща, или мрънкането на Свиленски, заредено с откровени лъжи- един също неуспешен политик, но успешен баджанак!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини