НСТС ще проведе онлайн заседание на 13 април

  • 12 април 2020 15:24

  • 356
  • 0
НСТС ще проведе онлайн заседание на 13 април
© Novini.bg

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще проведе онлайн заседание утре от 11.00 ч., съобщават от пресслужбата на кабинета.

АИКБ предлага НСТС да обсъди допълнителни мерки за смекчаване на последиците от извънредното положение

НСТС, във връзка с приетите промени със Закона за изменение и допълнение на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г., ще обсъди Проект на Постановление за изменение и допълнение на Постановление 55 на Министерския съвет от 30 март за определяне на условията и реда за изплащане на компенсации на работодатели с цел запазване на заетостта на работниците и служителите, преустановили работа поради обявеното извънредно положение.

Съветът ще обсъди и допълнителни социални и икономически мерки, предложени от работодателските и синдикалните организации. Като точка трета от дневния ред НСТС ще обсъди проект на Постановление на Министерския съвет за изменение на Наредбата за структурата и организацията на работната заплата.

В рамките на заседанието ще бъдат избрани ротационни заместник-председатели на НСТС, съответно от организациите на работниците ислужителите и на работодателите, съгласно чл. 3а, ал. 4 от КТ.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
356 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини