НФСБ продължава дарителската си кампания с жест към медиците в Сливен и Асеновград

  • 09 април 2020 11:37

  • 305
  • 0
НФСБ продължава дарителската си кампания с жест към медиците в Сливен и Асеновград
© НФСБ - Иван Дойчев

Пореден хуманен акт към медиците - този път в област Сливен и в Асеновград, бе направен по инициатива на НФСБ в общата битка със заразата от COVID 19.

150 предпазни шлема получи областната болница „Д-р Иван Селимински” в Сливен. 50 от тях бяха закупени и дарени от зам.-областния управител на Сливен от квотата на НФСБ Димитринка Петкова, а 100 бяха дарени от името на бизнесмена Иван Дойчев, председател на Националната асоциация за здравословно хранене на децата.

Впоследствие Иван Дойчев закупи и дари още 200 предпазни шлема в подкрепа на хората, които са на предна линия в борбата с коронавируса. Причините да направя тези дарения са две. Едната е твърде лична, а другата – това е една отговорност. След като целият свят се намира в криза, всеки който има възможност да помогне, би следвало да го направи за хората, които са на първа линия, а който няма възможност – да спазва мерките, за да спрем разпространението на вируса, заяви Иван Дойчев.

Депутатите от НФСБ даряват половината от заплатата си за борба с коронавируса

Председателят на Общинския съвет на Твърдица Иван Петров също направи дарение от 50 предпазни шлема на Бърза помощ и на служители на обекти, където се работи с хора.

Дарителската кампания на НФСБ в тежката ситуация на борба с коронавируса продължи и в Асеновград. Ани Юнакова - член на общинското ръководство на НФСБ в Асеновград дари с лични средства 200 предпазни медицински шлема и още хигиенни и предпазни средства на Центъра за спешна помощ в града.

Медиците приеха с благодарност помощта, оценявайки всеки един жест на спомоществователство във времето на пандемия.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
305 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини