Борисов ще обсъди предстоящите празници със Светия Синод

  • 09 април 2020 07:27

  • 778
  • 3
Борисов ще обсъди предстоящите празници със Светия Синод
© Министерски съвет (архив)

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се среща днес със Светия Синод. Повод за срещата са предстоящите празници Цветница и Великден.

Очаква се министър-председателят да поиска гаранции, че за големите християнски празници няма да има струпване на много хора, както пред храмовете, така и в тях.

Обсъждат мерките за сигурност в храмовете във връзка с празниците

В началото на миналата седмица Патриарх Неофит и митрополитите се срещнаха с вицепремиера Томислав Дончев и началника на Националния оперативен щаб  проф. Венцислав Мутафчийски.

След срещата стана ясно, че църквите остават отворени, а служба на открито ще има само на Великден, както е и по традиция.

Заради пандемията от коронавирус: Служби в църквите няма да има

Последвайте канала на

Радина Лазарова
778 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Гражданин ОФЦА

2020.04.09 | 08:25

1
Баш вожда да вземе да се засили и блъсне челно в най-близкият стълб....
ДА вземе

2020.04.09 | 08:46

2
да се гръмне или НИЕ да го "самоубием" или да го "самозапалим"! Колко Убийства, самоубийства и самозапалвания Уреди самият бокомутрев!!!
Stamatis

2020.04.09 | 09:27

3
Дори и комунягите имаха граници в ограничаване свободата на вероизповедание! Тези ще ограничават, демек много им се иска да няма хора по църквите! Тази няма да стане, бъдте сигурни!

Добави коментар

Водещи новини