Борисов и Конте обсъдиха мерките срещу COVID-19, обмениха опит за лекарствата и тестовете

  • 08 април 2020 12:55

  • 1673
  • 5
Борисов и Конте обсъдиха мерките срещу COVID-19, обмениха опит за лекарствата и тестовете
© Министерски съвет (архив)

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г проведе телефонен разговор с премиера на Италианската република Джузепе Конте по повод разпространението на пандемията COVID-19. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Премиерът Борисов изрази подкрепа и солидарност с Италия, която е най-тежко пострадалата страна в Европа. Двамата правителствени ръководители дискутираха ефективните мерки, които всяка една от двете държави прилага за ограничаването на вируса.

Борисов разкри: Започва масово тестване в Банско

По време на разговора Борисов и Конте обмениха мнения за тестове за диагностика на COVID-19, за лекарства и медицински консумативи при лечението на пациенти, заразени с вируса.

„Пандемията е бич за целия свят. Няма държава, която да не е притеснена. Затова всички ние трябва да бъдем единни и солидарни, за да опазим здравето на нашите граждани и да преодолеем заразата“, заяви Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Българският премиер подчерта, че всички държави са длъжни да продължат борбата с COVID-19 чрез непрекъсната взаимопомощ и тясно сътрудничество при обмен на успешни практики в лечението. Борисов изтъкна в разговора, че наред с наложените мерки за социално ограничаване трябва да продължи и работата по смекчаване на икономическите последици от пандемията в подкрепа на бизнеса.

Италия регистрира най-слабо увеличение на новите случаи на COVID-19 за денонощие

По време на разговора министър-председателят Борисов запозна колегата си Конте с бързата и успешна реорганизация на дейността на българската индустрия по време на извънредното положение. Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г отбеляза, че наши компании произвеждат защитни облекла, шлемове и маски, които вече са достигнали до медицинския персонал, работещ пряко с пациенти с COVID-19.

„Българската индустрия произвежда много качествени стоки. В момента се раздават за всички нуждаещи се. Днес дори ще бъдат изпратени 100 защитни облекла в Република Северна Македония“, посочи в разговора българският премиер.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
1673 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Petyr

2020.04.08 | 13:34

5
Космически нива делят Радев от Борисов, този доблестен патриот. Скоро кликата на недоразумението Радев, ще се изяде от вътре.Падението му ще бъде невероятна гледка за зрителя. Радев ще търка наровете по затворите.
Mitaka

2020.04.08 | 13:34

4
Г-н Борисов работи от душа и сърце, затова съвестта му е чиста. Работата свършена от него и екипа му виждаме всеки ден! Благодаря Ви г-н Премиер
Иво

2020.04.08 | 13:33

3
За Борисов- няма по-добър по разбирателството със всички държави във Света. Това е човека. който първи усеща от къде духа вятъра и на къде да насочи държавата, а също и как да балансира безопасно между големите. Това е дарба! ! Борисов е събирателен образ на българския народ, а в комбинация със коалиционните му партньори показва състояниеto на народа
къде

2020.04.08 | 13:21

1
къде са им маските на тия???
Ерни

2020.04.08 | 13:33

2
Това е стара снимка ТРОЛ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини