Правителството прие Национална програма за превенция и защита от домашно насилие за 2020 г.

  • 08 април 2020 11:05

  • 1127
  • 3
Правителството прие Национална програма за превенция и защита от домашно насилие за 2020 г.
© Pixabay

Министерският съвет прие Национална програма за превенция и защита от домашно насилие за 2020 г. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Програмата е разработена от четири министерства - на вътрешните работи, на правосъдието, на труда и социалната политика и на финансите.

Домашното насилие не спи дори по време на пандемия

В документа са посочени дейностите, които следва да се реализират през тази година, отговорните органи, източници на финансиране, сроковете за изпълнение на тези дейности, както и очакваните резултати. Предложени са законодателни, институционални и организационни мерки, мерки за превенция, за обучение и квалификация, за защита, възстановяване и реинтеграция на пострадалите от домашно насилие, както и мерки за контрол и оценка.

Съгласно чл. 6, ал. 6 от Закона за защита от домашното насилие, средствата за финансиране изпълнението на задълженията по приеманата всяка година национална програма следва да се определят ежегодно със Закона за държавния бюджет на Република България за съответната година по бюджетите на съответните министерства, определени в програмата.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1127 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.04.08 | 12:16

1
А защита на мъжете от пропаднали К.УРВИ кога ще се вземе превенция а ? КОГА..??? Кога изневярата ще се класифицира като ПРЕСТЪПЛЕНИЕ каквото е и к.урвите ще лежат по затворите а? КОГА

2020.04.08 | 12:17

2
Не мога да разбера защо на снимката има жена която плаче ? Това е дискриминация,Защо няма и мъж? К.урвенска държава СОДОМ и ГОМОР
Анонимен

2020.04.09 | 23:09

3
Шафрантии... Гърция... Евдокия

Добави коментар

Водещи новини