Джамбазки за приетите промени в пакет "Мобилност": Пир по време на чума

  • 07 април 2020 20:46

  • 5125
  • 19
Джамбазки за приетите промени в пакет "Мобилност": Пир по време на чума
© Булфото (архив)

Пир по време на чума.

Това написа на личната си страница във Фейсбук евродепутатът Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО – по повод новината, че Съветът на ЕС е приел промените в пакет "Мобилност". Ето какво още коментира Джамбазки:

"Така се получава ситуацията с пакет Мобилност 1. Съветът на ЕС е приел пакета Мобилност, така както искаха лобистите на синдикатите в Германия, Франция и Белгия. Камионът да се връща на всеки 8 седмици, шофьорът на 3-4, а 45 часовата почивка да не се ползва извън кабината.

Лицемерие, това е думата, която мога да използвам сега. Знам и други, по-силни, но тогава ще изляза от сферата на добрия тон. Всъщност, лицемерие е слаба дума. Говорим за безобразна наглост. Защото дори в момента по пътищата на Западна Европа се движат и се срещат само български, румънски, полски, унгарски, литовски, латвийски и прочее източни камиони. Останалите са се изпокрили.

Съветът на ЕС прие промените в пакет "Мобилност", срещу които е България

Български камиони возят маските, спринцовките, лекарствата, медицинските консумативи от Белгия до Франция. Да, до Франция. Български камиони снабдяват хранителните магазини в цяла Западна Европа. И им доставят така търсената тоалетна хартия.

Още повече, живият живот показа пълната несъстоятелност на пакета Мобилност. Сега водачите в цяла Западна Европа са задължени да почиват САМО и ЕДИНСТВЕНО в кабината. А при ситуацията на масово затворени граници, спрени полети и забрани за влизане и излизане от редица държави, връщането на водачите в България е на практика абсолютно невъзможно. Днес, когато Светът е изправен пред предизвикателството от заболяването, същите тези държави, които днес са подкрепили този опит за грабеж на бизнеса на превозвачите от периферните страни, не само че не спазват тези правила, ами и потъпкват собствените си предложения.

• Днес водачите може да карат повече от 9 часа. Особено ако попаднат в конвоя, тогава време не се отчита и може да се окаже, че водачът е зад волана повече от 12 часа. Лицемерие.
• Дневните, седмичните и всякакъв вид почивки се ползват само и единствено в кабината. Ако шофьор си позволи да спре на бензиностанция или паркинг, се оказва, че всичко е затворено, дори тоалетната. Защо сега трябва да спят по кабините, а утре не? Лицемерие.
• Никакво връщане на водача днес, нали така! Карантина в кабината и обратно на волана, защото днес Франция, Италия, Германия и Белгия се нуждаят от маски, предпазни облекла, респиратори, храни. Всичко това возим ние, от периферните страни, защото Вас ви е страх дори да припарите до камиона. Лицемерие.

Надявах се здравият разум да надделее. Но уви. Вие отново си играете мръсните игрички за наша сметка. Но няма да стане.

Джамбазки: Пакетът мобилност умря

Чудя се, какво ще стане ако ние точно сега, когато най-много се нуждаете от нашите превозвачи, спрем камионите и се приберем по страните си? Изкараме карантинния период и после си починем седмица или две. Вие заслужавате да го направим, но за разлика от Вас ние не сме лицемери и няма да заложим Вашите животи, заради Вашите мръсни синдикални лобистки игри.

Утре, когато всичко приключи, ще водим тази битка, но да си знаете от сега, че вие сте от страната на загубилите".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5125 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар
Анархиста

2020.04.08 | 05:44

11
Един Българин който смело защитава каузи а вие плюете.....Боклуци.
ккк

2020.04.08 | 01:24

8
Бареков, продажната пп тка е един от виновните .. 3-4 гласа не достигнаха за да отпадне изобщо да се гледа, 5 бг евродупедати не се явиха да гласуват. и той беше единия който "изпуснал самолета" .. Но ние помним .. ще гние в ада до десето коляно- не може да си изкупи кармата вовеки скапания боклк.

2020.04.08 | 09:40

16
БАРЕКОВ ОТ САМОТО НАЧАЛО ПОМИСЛИ И ПОСТЪПИ РАЗУМНО.

2020.04.07 | 22:12

4
Г-н Джамбази стига сте мислили за собственици те на фирмите които трупат пари за сметка на шофьора

2020.04.07 | 21:42

2
Това па леке за какво си мисли

2020.04.08 | 07:50

13
Какво става джамбазино,турски патриоте със смалена от злоба главица...Трепериш ли мутрите-експлоататори,твоите господари да не си поискат парите обратно,след като неспирното ти лаене с нищо не помогна да продължи заробването на шофьорите?!? Всеки честно работещ българин подкрепя пакета мобилност,а мутренските изчадия и гнусните им политически подлоги като теб можете да вървите на майната си!!!
Tony Detroit

2020.04.08 | 06:04

12
Evropeiskia saiuz se zanimava s gluposti :Dokato horata mrat kato muhi v Espana i Italia,te glasuvat nekvi zakoni za nekvi kamioni.Pres tova vreme baba FON si mechtae za nov plan Marshal koito vsichko ste opravi, samo America da dade pari pak, kakto prez dalechnite godini v kraia na voinata.Babo FON, ima da chakash pari ot Trump bash sega, v tozi istoricheski moment....
eli

2020.04.08 | 09:29

14
Ето това са резултатите от работата на нашите евродепутати!

2020.04.08 | 09:39

15
джуджето Хаяско не можа да прецака българските работещи само се насра от напъване

2020.04.08 | 02:32

9
Типичния комсомолски лaйнap, който не просто няма допирна точка с транспорта, ами сигурно няма и един ден трудов стаж, спуснат по партийна линия. Като какъв се изказвш, Ачо?
Анонимен

2020.04.07 | 21:23

1
Признайте си господин палячо колко рушвет ви бутнаха за тази долнопробна и лъжлива статия.

Добави коментар

Водещи новини