СДС: Наложените ограничителни мерки са спасителни за живота на хората, но оказват негативно влияние на всички сектори

  • 04 април 2020 14:09

  • 1984
  • 6
СДС: Наложените ограничителни мерки са спасителни за живота на хората, но оказват негативно влияние на всички сектори
© СДС

България и светът преживяват една от най-тежките си кризи. Наложените ограничителни мерки са спасителни за живота и здравето на хората, но оказват негативно влияние на всички сектори, в това число и земеделския. Това се казва в позиция на Съюза на демократичните сили, изпратена от пресцентъра на партията.

По повод искането на Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ) всички регистрирани безработни заради кризата да полагат 14 – дневен задължителен труд в селското стопанство, напомняме:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

-Регистрираните безработни са плащали своите осигуровки и по закон имат право на обезщетение без допълнителни условия

Удължиха срока на извънредното положение

-Полагането на задължителен труд от свободни граждани в свободна, демократична, пазарна държава, е недопустимо. Тази идея напомня за трудовите лагери и бригадирското движение по времето на комунизма

-В момент, когато обществото ни трябва да бъде по-солидарно от всякога, с грижа към изпадналите в беда наши сънародници, такива предложения поставят хората, останали без препитание, в унизителната ситуация да заслужат нещо, което им се полага по право

"Добре е всички да се въздържаме от подобни непазарни и екзотични предложения в бъдеще. Вместо това браншовете, нуждаещи се от допълнителна работна ръка, да помислят за механизми, които ще привлекат и мотивират необходимите им хора. За предстоящия земеделски сезон вероятно ще има достатъчно работници, предвид масовите съкращения в някои сектори", пишат от СДС.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
1984 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Иван

2020.04.04 | 15:20

2
Към СДС .Кое е важно живота или икономиката?? Икономиката ще се стабилизира а нас няма да ни има да видим.Преди всичко ЖИВОТА на ХОРАТА.
az

2020.04.05 | 01:15

6
Ти прочете ли статията?! Нали и те това казват!

2020.04.04 | 21:36

5
МАРШ В ДУПКАТА,ДОЛНИ ПРОДАЖНИЦИ ОТ СДС!

2020.04.04 | 18:20

4
СДС ли? Това пък какво беше? Не бяха ли с над 2 милиона подкрепа? Сега къде са? Защо са там? Имат ли нещо общо със съсипването на Родината? Имат ли нещо общо с бандитската приватизация, проведена в съдружие с турци и комунисти? Така че господа не се обаждайте и помнете руската поговорка "попал в говно - сиди и не чирикай". Отбръскваща гадост сте!
Ами сега

2020.04.04 | 15:23

3
Колко е ГОЛЯМА БАНИЦАТА?!
До заблудените и глупаците ! ЧЕТЕТЕ !

2020.04.04 | 15:01

1
Коронавирус – грандиозна Икономическа криза, водеща към Световната Тирания на Постхуманизма (НСР)

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини