Ангел Джамбазки и Topnovini.bg започват инициатива за подпомагане на българското производство

  • 03 април 2020 13:57

  • 365
  • 0
Ангел Джамбазки и Topnovini.bg започват инициатива за подпомагане на българското производство
© Булфото (архив)

Екипът на TOPNOVINI.BG и евродепутатът Ангел Джамбазки обединяват усилия за разкриване на кампания за насърчаване използването на български продукти и услуги и популяризиране на българското производство. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Да изберем българското  е съвместна инициатива, която цели да подпомогне икономиката на страната в условия на криза, породена от разпространението на вируса Covid-19.

Джамбазки за забраните: Всяко прекаляване има обратен ефект

Г-н Джамбазки, съвместно с екипа на TOPNOVINI.BG стартирате инициатива в подкрепа на българската икономика и производство. Разкажете повече за кампанията.

Кампанията е мое предложение, което обсъдих с хората, които работят в TOPNOVINI.BG. Инициативата е продължение на една стара кампания, която насърчава българите да се ориентират върху собственото производство. Преди да дойде тази криза много хора ни гледаха с лек присмех и лека надменност отгоре върху предложението.

В момента се очаква изключително тежка икономическа криза. В България само за ден се регистрират около 3 000 нови безработни лица и икономиката ще бъде поставена пред сериозен риск. Единственото смислено нещо, което можем да направим като българи, е да пазаруваме български стоки и да избираме български услуги, за да може средствата да остават в родината.

Ако сега пазаруваме българско селско стопанство, ползваме български стоки, средствата ще могат след това да се върнат в българската икономика. Създаваме тази инициатива и към нея правим информационна страница (сайт), на която започваме кампания заедно с Вас, на която ще представяме и рекламираме български производители от всички сфери на обществения и икономически живот. Всички, които искат да се рекламират, абсолютно безплатно и добронамерено, ще ги представяме на българското общество.

Заедно с Вашия екип в рамките на днешния ден ще внесем мое предложение – официално подписано с бланка на Европейския парламент, с което ще изискаме Министерски съвет да задължи всички държавни чиновници (всички, които получават заплати от държавния бюджет), в рамките на извънредното положение да пазаруват само и единствено български стоки. Те получават парите си от държавния бюджет и е разумно да го подпомагат. Има достатъчно производители на храна, облекла и услуги. Това не е нововъведение. Не сме го измислили ние сега. Още на времето министър-председателя Стефан Стамболов задължава всички държавни чиновници да шият костюмите си само с български плат. Когато ние предлагахме това преди време ни се подиграваха - било протекционизъм, не можело в Европейския съюз. Френското външно министерство задължава своите дипломати да носят и да купуват дрехи само от френски марки и да ползват само френски автомобили.

Кампанията е следната – събираме всички български производители, започваме да им правим реклама в социалните мрежи. Обръщаме се към всички български граждани и им казваме: Да изберат българското“. 

Какво още е необходимо да направим като народ, за да се справим с тази криза?

Не трябва да се подаваме на паника и истерия. Да не слушаме пророци, мошеници, ненормалници в социалните мрежи. Хора без медицинско образование, доказано глупави, започнаха да лекуват и да предписват антибиотици.

Бъдете спокойни, не се подавайте на паника, не пийте лекарства предварително или защото някой малоумник в социалните мрежи се прави на интересен и ви препоръчва разни хапчета, а следвайте разумните предложения на хората с медицинско образование.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
365 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини