Йордан Цонев: Мерките на правителството са удачни, ще ги подкрепим

  • 03 април 2020 09:40

  • 837
  • 2
Йордан Цонев: Мерките на правителството са удачни, ще ги подкрепим
©

Д-р Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва е в добро състояние. Комуникираме с него непрекъснато. Хоспитализиран е. Това заяви в ефира на Нова телевизия Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на, депутат от ДПС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32994

"Стаичката е малка, не можем да пазим разстояние, но доктор Адемов не е бил на работа от четвъртък. Не мога да кажа къде са се заразили другите двама народни представители", поясни още той.

Председателят на ПГ ГЕРБ д-р Дариткова също с положителна проба за коронавирус

Що се отнася до работата на парламента и направените тестове Цонев подчерта, че това не е лична, а институционална отговорност. "Ако НС спре да функционира, означава крах на държавността. Ние ще си платим тестовете. Не оповестяваме дарителските си кампании, освен на нашия сайт. Ще бъдем съпричастни с нашия народ. Бяхме решили не само увеличението, но и голяма част от заплатите си да бъдат дарявани. Въпросът за здравето на народните представители не е личен, а институционален", подчерта още той.

"Ще влизаме по групи и ще се регистрираме. Ще гласуваме по групи. Всеки ще седи в кабинетите си и ще комуникираме онлайн. За тези неща постигнахме съгласие за работа", уточни депутатът.

Коронавирусът в парламента отмени утрешното заседание за бюджета

Цонев заяви, че мерките за изменение на бюджета са удачни и те ще ги подкрепят. "Не знаем колко ще продължи тази карантина дали ще е 3 месеца или 6 месеца и също какви ще са пораженията върху бизнесите", допълни народният представител от ДПС.

Според него Фонд "Безработица" ще има достатъчно пари за първия месец, а за третия - той не може да прогнозира." Част от мерките с: фирмите да не плащат данък печалба за първите 6 месеца, по разчети това са 650 млн. лева. Втората мярка е по отношение на кредитирането, а там БНБ ще направи нужното. Търговските банки познават клиентите си и ще опитат да ги съхранят, а БНБ ще ги подпре като гаранция", обясни още Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на.

"Подкрепяме тактиката на правителството", категоричен бе той.

 

"Нищо не може да се харчи от тези 10 млрд, лева държавен дълг без изменение на бюджета и конкретни мерки. Институциите трябва да бъдат единни в кризата. Правителството прави малка първа крачка, анализ и малко по-голяма втора крачка, има и един буфер  за следващите крачки", заяви още Цонев.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
837 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.04.06 | 11:12

2
Как няма да подкрепите ,като сте от една и съща шайка .Но народа да ли ще ви подкрепи
сикиш

2020.04.03 | 10:17

1
Къде ти е феса бе, Цонък Ефенди?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини