Борис Ячев: Ще подкрепим актуализацията на бюджета

  • 01 април 2020 18:20

  • 539
  • 1
Борис Ячев: Ще подкрепим актуализацията на бюджета
© Кадър: БНТ

Ние подкрепихме мерките за прилагане на извънредното положение. Сега ще подкрепим и това предложение за удължаването му. Очакванията на голяма част от българите е срокът да продължи до края на април. Това каза депутатът от "Обединени патриоти" и член на НФСБ Борис Ячев в предаването "Още от деня" по БНТ.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Той отбеляза, че е било редно това предложение да бе предложено на председателски съвет.

МС предлага на НС удължаване на срока на извънредното положение

„Днес в НС обсъдихме извънредната ситуация, след като стана ясно, че наш колега е заразен с коронавирус. Резултатите ще станат ясни утре до обяд. Утре ще се проведе председателски съвет, за да се реши как ще продължи работата на парламента. Предстои ни разглеждането на три важни точки, сред които и актуализацията на бюджета“, коментира депутатът.

„Обсъжда се вариантът народните представители да гласуват с писмено съгласие или да се преместим в по-голямата зала, където могат да спазват по-голяма дистанция един от друг“, разкри Ячев.

„Предстои да внесем един проектозакон, позволяващ замяната на скъпи лекарства с генерици. Ще се спазят двете условия да е по желание на пациента и лекарството да е по-евтино. По-богатите нации предпочитат да дават по-малко пари за лекарства“, коментира народният представител на ОП.

„Ще подкрепим актуализацията на бюджета. Това е една мярка, която ще подпомогне икономиката. Опасенията на опозицията са абсурдни. В момента даваме възможност акуализацията да е в рамките на 3,5 млрд, друга сума би следвало отново да се гласува. Имаме сериозни резерви към мярката 60 на 40. Да, в момента важно е да се запази животът на хората, но важно е също те да имат и как да живеят“, каза още Борис Ячев.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
539 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
МАФИЯТА

2020.04.01 | 19:03

1
ЩЕ ИЗБИЕ ,ПОВЕЧЕ ХОРА ОТ МИТИЧНИЯ ВИРУС.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини