Захариева: Животът и здравето са по-важни от една екскурзия

  • 30 март 2020 08:47

  • 1519
  • 1
© МВнР, архив

776 са българите, които очакват да се приберат от чужбина у нас. Бройката е от петък и може да е по-малка, тъй като постоянно прибираме групи. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на в сутрешния блок на БТВ.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

"Над 110 000 души са се прибрали, по данни на границите ни. Цяло чудо е да намерим свободни места на малкото полети, които се случват. Наскоро прибрахме българи от Индия и Бали. Немалка част от туристите са предпочели да не губят парите си, за жалост. Сега им се създаде дискомфорт, а и едва ли толкова добре са си прекарали ваканцията. Призоваваме да не се пътува, ако не е неотложно", каза още Захариева. 

В разгара на пандемията: прибират българи от Испания

"Доста хора се прибират и от Дубай, но там не са туристи, а хора, които са работели", разкри външният министър. 

"Призовавам гражданите да си изгубят парите, но да си останат вкъщи, защото не знаем дали след това ще ги приберем", апелира Захариева. 

Не е време за пътешествия, но COVID-19 няма да ни затвори завинаги

"Държавата плаща билетите, на хората които нямат средства към момента. Но после тези пари ще биват връщани, ясно е, че тези хора не са без средства – те са отишли на почивка. Не е честно спрямо данъкоплатците", коментира вицепремиерът. 

 "Всички, които се прибират в България ще бъдат поставени под карантина", завърши Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
1519 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.03.30 | 09:39

1
Баба ми казваше,ще ги върнат парите когато чумата върне на хората децата дето е взела

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини