Захариева за Северна Македония: Това е исторически момент!

  • 27 март 2020 20:47

  • 930
  • 4
Захариева за Северна Македония: Това е исторически момент!
© Булфото, архив

Външният ни министър Екатерина Захаериева побърза да поздрави Северна Македония за присъединяването към НАТО.

"Днес нашите югозападни съседи отбелязват исторически момент в стремежа си за приобщаване към евроатлантическата общност. Този стратегически външнополитически успех за страната бе постигнат с постоянство и дългогодишни усилия. Присъединяването на Република Северна Македония към НАТО е специален момент и за България. Това е успех за последователната ни политика в подкрепа на европейската и евроатлантическа интеграция на страните от Западните Балкани и Черноморския регион, и разширяването на зоната на сигурност, стабилност, споделени ценности и просперитет около нашите граници", коментира тя.

Северна Македония влезе в НАТО

В пос във фейсбук Захариева добави още:

Новият ни статут на съюзници в НАТО означава и още по-силно внимание към стриктното и цялостно изпълнение на буквата и духа на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между нашите две страни, по начин, който да гарантира неговата необратимост.

Последвайте канала на

Novini.bg
930 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2020.03.27 | 21:13

1
НАТО тези които убиваха невинни хора и деца по света,даже в Югославия на това ли се радваш ма к-рво долна?ЕС и Нато са на прага на смъртта.Русия,Китай,Куба,Венецуела показах какво е помощ истинска от човек за човека.Вие в ада ще горите да знаете некадърници антибългари
1

2020.03.28 | 01:28

2
кое е покязала внежуелабе бастун прост!мизерия и глад иди да видиш кво е щого аз съм бил !мервен боклук като тилкова ти харесва бегай в чукотка,не ползвай интернет и смартфони и карай жигула!прост като гадулка и ще бъдеш трайторист на бешарус 82!

2020.03.28 | 10:41

3
grozno grobarsko izcadie to za slugite na ciganskiat premier vsicko e istoricecko dori I tova tce premierat vi e sazdadeliat na prestapnata grupirovka sik.
Юрген Клоп

2020.03.28 | 15:56

4
Македония е естественото продължение на България.

Добави коментар

Водещи новини