Румен Радев се срещна с представители на сектора на информационните технологии

  • 27 март 2020 19:08

  • 1011
  • 7
Румен Радев се срещна с представители на сектора на информационните технологии
© Президентство

Ефективното овладяване и ограничаване на разпространението на коронавируса у нас зависи не само от регистрирането на заболеваемостта, а преди всичко от всеобхватна и навременна информация в реално време.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на среща с представители на сектора на информационните технологии, които са създали система за мониторинг и комуникация, проследяваща в реално време разпространението на вируса, установени зони на карантина, достъпни болнични заведения, нуждаещи се от лечение и подкрепа граждани. От компанията са готови безвъзмездно да дарят продукта на държавата, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Президентът отбеляза, че представителите на най-бързо прогресиращия сектор у нас – информационните и комуникационните технологии, са реагирали на кризата не с паника, а с предложения и идеи за нейното по-бързо овладяване и преодоляване. Колкото по-често се говори, че в настоящата ситуация сме били във война, толкова по-често трябва да се и напомня, че изходът от всяка война зависи от навременната, всеобхватна и достоверна информация и ефективното управление, заяви президентът Радев. Той припомни думите на генералния директор на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус, че „не можеш да се бориш с огън със завързани очи“.

Радев: Дори в трудни за народа ни дни духът на творците продължава да лекува душите ни и да ни единява

По думите на президента е изключително важно не само да се изравни кривата на разпространение на вируса, а възможно най-бързо и безопасно да се върнем към нормален ритъм на социален, икономически и политически живот. „Дългото задържане на ограниченията без убедителни и всеобхватни социални и икономически мерки, при спиране на работата на важни институции като парламента, може да доведе до разрушителни последствия, надхвърлящи далеч последствията от самия коронавирус“, посочи Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

От компанията обясниха, че програмата е базирана на практики, използвани от други страни. Програмата предвижда въвеждане на информация както от здравните власти, така и от гражданите. Органите за оперативно управление могат да предоставят данни за лечебни заведения, леглова база, зона под карантина. Гражданите на абсолютно доброволен принцип и с гарантирана анонимност могат да въвеждат здравния си статус и да получават известия за инфектирани зони или комуникация с установен с коронавирус пациент.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
1011 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2020.03.27 | 22:01

5
Невероятен гьотферен. Къде си бута гагата този неграмотник. Да си седи вкъщи при оная длънестата простакеса и да се чеше по пършивата глава, дето нищо не ражда.
Нинов

2020.03.27 | 19:37

1
Кретена пак имитира дейност

2020.03.27 | 19:38

2
Бе тоз няма ли си друга работа че се занимава с разни простотии.Отчита занаятия.
73

2020.03.27 | 19:52

3
Този като гледа как всеки дарява няма ли да се сети поне 100 хил да дари има много скъпо платени съветници, а и неговата заплата не е малка.

2020.03.28 | 00:19

7
че то даването да не е като вземането

2020.03.27 | 21:09

4
Гн Президен, Ще пуснете ли поне един СМС?Г-н Гешев дари 10000от заплата а Вие?Нали сте баща на нацията.

2020.03.28 | 00:16

6
Цървул,за да дари трябва да пита простакеса деса

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини