Бойко Борисов: Започваме тестването за COVID-19 на изложените на риск! Следващата сряда ще има пакет от мерки за кредитите

Когато става въпрос за много пари, по-трудно ще се намери решение между богатите държавите в ЕС. ЕК обещаха техния мозъчен тръст препоръча мерки за всички държави-членки. Към този момент България със своите мерки беше последвана много по-късно и виждате какъв е резултатът. Това заяви министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г след заседанието на Европейския съвет, където се обсъди COVID-19.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 10395

„Истински се надявам, че българите повярваха на щаба. Сега, когато световните икономисти и агенции дават, че сривът на икономиката ще е с трилиони“, посочи той.

Ген. Мутафчийски: Пикът на коронавируса най-вероятно ще е около Великден

„Решихме да подпомогнем, кой с каквото може. Поставих като основна тема сертифицирането на медицинското оборудване и предпазни маски. Нито един от тестовете не е на 100% надежден. Ние сме се презапасили. 67-68 лева струва едно облекло за минимум 50 пъти. Умножете едно облекло по 50 пъти и ще видите разликата от еднократното облекло. Ще раздадем по две облекла на най-засегнатите места“, обеща Борисов. "Има ли лекарство - няма, има ли ваксина - няма, има ли надежден тест - няма", заяви Борисов.

Той съобщи още: "С експертите от Медицинския съвет и със съгласието на Кризисния щаб, решихме да направим тест за коронавирус на 1000 - 1200 души. Тестове за коронавирус ще бъдат направени най-вече на хора от рискови групи - гранични полицаи, шофьори на линейки и в транспорта, лекарите ще решат кои. Ще се проверяват рискови групи полицаи и шофьори, на линейки и на автобуси от градския транспорт и така ще разберем каква е картината. Ще видим колко от тях са заразени и колко са с антитела. След две седмици ще направим още по един тест и ще видим как се променя клиничната картина. Така ще разберем след колко време ще дойде пикът, кога - платото на инфекцията и кога хората ще могат да се върнат към нормална работа, посочи Борисов. Затова сега искаме един милион теста, през април-май ще са ни нужни много тестове", заяви премиерът.

Държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС ще координират действията си за овладяване на епидемията от коронавирус, както и начините за справяне със социалноикономическите последици от разпространението на заболяването, стана ясно от думите му.     

"Дава ни се възможност да претрансформираме пари. Утре ще има тристранка. Всеки ще си е в кабинетите и няма да се събирраме на едно място. Ако вземем решение, веднага отиваме на 60 на 40 за заплатите. Парите за лекарите и сестрите, 40-те милиона са отделени. За пенсионерите близо 50 милиона ще получат за великденските празници", обясни премиерът.

Бойко Борисов: Отлагаме плащането на данъци, ще помогнем на бизнеса и най-нуждаещите се

"Безспорно всички са съгласни, че взетите мерки държат по-плавно кривата. Но това е добро за здравето, но вредно за икономиката", коментира Борисов. "Солидарността в този момент е на макс", подчерта той.

Той каза още, че зелените коридори вече работят.

"Знам много атеисти, които казват: Затворете църквите. Но това не мога аз да го направя, за всикто имам воля и съвест, но това не. А за абитуриентите да учат, да си готвят матурите, рано е още за бала. Ще дойде време. Сигурен съм, че  ще празнуват", каза Борисов.

"Следващата сряда БНБ и останалите банки ще излязат с цял пакет по темата за кредитите. Мисля, че хората ще са доволни", разкри още премиерът.

Борисов разкри кога ще има яснота за кредитите във време на извънредно положение

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г каза, че не вижда смисъл да води разговори с президента. "Говорех с него до неделя. Това, което той направи не само е недопустимо, не само, че никой друг в Европа не го направи, този разнобой в такъв момент е немислим. В Германия казаха: Слушайте какво говори правителството! Навсякъде има консенсус. Вместо да каже: "Браво" на лекарите или на момчетата на границата...Аз съм горд със сънародниците си, които вярват на щаба", не скри обидата си премиерът.

"Сега всички са концентрирани в това да се намери лекарството, ампулите, които ще решат този проблем. Всичко сега замина - всякакви решения досега. Работи се по всяка тема с държавите-членки в ЕС. Мислили сме, че, ако има война, ще е с ракети, ще копаем окопи. А те ни нападнаха по най-невъзможния начин", посочи още премиерът. 

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 10395

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.03.27 | 12:25
  Браво Генерале. Бойко изведе страната в най- голямата икономическа криза, ще го направи и сега. Адмирации и респект.
 2. 2020.03.27 | 10:49
  Значи ако съм разбрал правилно - затваряме всички магазини и паркове, но църквите ги оставяме отворени, за да могат хиляди българи предимно над 60 г. в рискова възраст да се събират накуп???! ЗА КАКВО СИ СТОИМ СЕГА В КЪЩИ И НЕ МОЖЕ ДА ПЪТУВАМЕ? КАКЪВ Е СМИСЪЛЪТ НА ТОВА КОЕТО ПРАВИМ СЕГА??
 3. 2020.03.27 | 07:28
  И какво като си направим тестуване?! Ще се уплашим още повече и тъй като лечение няма, единственото, което можем да направим е да се самокарантинираме. Ами, нека да приемем, че всички сме заразени и да се самокарантинираме, вместо да се харчат пари за ненужни бързи тестове.
 4. 2020.03.27 | 07:08
  Но, преди да започнете няма ли да кажете колко са ТЕСТАВНИТЕ, ИЗСЛЕДВАНИТЕ за вируса до момента българи?!
 5. 2020.03.27 | 06:55
  Буда са добри статистиките със заразените защото изследват по 200-250 човека на ден и затова имаме толкова малко открити заразени ,докато в германия се правят по 6-8 хиляди проби да ден затова България толкова добре се ""справя"" със стъкмистиката!!!!даже мога да му препоръчам на винету да намали броя на тестваните за денонощие на около 50-тина още по малко заразени ще имаме и в европа може да гопгалят по главата !!!!и браво да му кажат ако не иска компенсации!!!
 6. 2020.03.27 | 02:48
  По природа прощавам,но тая морална,икономическа и физическа щета/БКП/ която ми нанесоха през тяхното диктаторско господство няма как да кажа добри думи за тях.Не е човешко и хуманно.
 7. 2020.03.27 | 02:23
  С НАЙ “ ВИСШИ “ ПОТРЕБНОСТИ - ОТ МАСАТА ДО ДВЕТЕ НУЛИ ..!
  1. 2020.03.27 | 02:26
   КОМУНЯГИТЕ винаги искат нещо ...я плиска , по време на “ работния процес“ , я шам фъстък ...инак не могат да лъжат !
 8. 2020.03.27 | 01:04
  Първата част от статията е написана изключително неграмотно....
  1. 2020.03.27 | 02:05
   пича е прав , тази “ ина “ е надрусана -урва , която няма да миряса поне до 43 години, а пък може и да ги е минала в разходки до таваните , после никой няма да я иска , щот нормален мъж няма да я погледне ....верно е тъпа ....бърка сюжетите !
  2. 2020.03.27 | 02:01
   не си мислят само за едно нещо ....няма как ...щом не е задоволена , тя си го изкарва дори и тук ...нищо лошо ...просто е факт !
  3. 2020.03.27 | 01:58
   ЖЕНА в сйта по това време СЕ ОПИТВА ДА МИСЛИ ...А АЗ МИСЛЯ ЧЕ ТОВА НЕ Е “ ИНА “ А Е СЛАВИ ТРОФОНОФФФФФФ....брейййй...ааааа...?
  4. 2020.03.27 | 01:52
   факта че си тук и сега дори четеш , те прави същата като мен ...но за съжаление няма да достигнеш висшето изкуство на общуването ....къде бъркаш Тодор Колев с извратеното си съзнание ...дори и съзнанието ти се бори с притежателя МУ !
  5. 2020.03.27 | 01:48
   шшш алоууу...онаниста ...тая май е загоряла като скопена зайкиня ...въййй...!
  6. 2020.03.27 | 01:46
   абе , жено ...ти като чуеш СОЦИАЛНО и си представяш БСП ...., тя е всичко друго , но не и социална партия ...22 години със 140 лева живеехме !
  7. 2020.03.27 | 01:25
   Това е най-доброто екзистенциално-онанистко разсъждение, което съм чела! Превръщайки мястото за коментари в чат, доказва предположенията, че положението, в което се намираме в момента е пагубно за социалните способности на гражданите! Тъжно!
  8. 2020.03.27 | 01:17
   и за какво става въпрос ....просто ти цитирам Тодор Колев от филма Двойникът ..., който казва на едно застаряващо девойче “ точно о пък това си мислиш и то сама в леглото “.....не се чувствай поласкана ..! видя ли ....ти имаш по големи фантазии и от мене ...ето така се издават мечтателките сами в леглото !
  9. 2020.03.27 | 01:12
   Много развинтена фантазия имаш! Ами да, трябваше да пусна видеото, за да разбера за какво става въпрос
  10. 2020.03.27 | 01:08
   ти сама в леглото ...такива работи ти идват ....яяя....точно пък това те вълнува ...не вярвам !
 9. 2020.03.27 | 01:39
  онанист ли те е правил ...или познаваш само такива ...възпитатието ти е колкото на моята съседка , която сутрин се навежда за да и вида ....нали ...ме разбра ..!
 10. 2020.03.27 | 01:10
  и ни НЕМА за три месеца .....ЕЙ , ...ПАК ИМА ГОСПОД ....ЕЙ ..!
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Ще усетят ли българите разлика след влизането ни в Чакалнята на Еврозоната?

Ще усетят ли българите разлика след влизането ни в Чакалнята на Еврозоната?

Избрано от Интернет

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.