Петя Аврамова честити професионалния празник на геодезистите

Приемете моите най-сърдечни поздравления по случай Вашия професионален празник - Световния ден на геодезиста, се казва в поздравителния адрес на министъра на регионалното развитие и благоустройство Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно към представителите на гилдията, публикуван на интернет страницата на ведомството.

Геодезията е в основата на редица политики, които Министерството на регионалното развитие и благоустройството провежда. Вие сте хората, които с професионалните си умения допринасяте за развитието на стратегически области като инфраструктура и градоустройство - области, които са сред приоритетите на МРРБ, изтъква министър Аврамова.

Службите по геодезия, картография и кадастър в Габрово и Плевен ще обслужват само по електронен път

Убедена съм, че с общи усилия ще устоим на съвременните предизвикателства и ще надграждаме и усъвършенстваме кадастъра в страната, успешно ще транспонираме европейската директива Inspire, ще създадем в най-кратки срокове и цифрова едромащабна топографска карта - така необходима за всеки инвестиционен проект и за развитието на икономиката ни, пише още министърът, като изтъква, че необходим нов хоризонт в сферата на геодезическата дейност с визия 2030.

Вярвам, че с общи усилия ще отговорим на бъдещите високотехнологични изисквания в Европа и света и заедно - ръка за ръка, ще работим за цялостната дигитализация на отрасъла. Защото само с пълни и широкообхватни данни можем да осигуряваме качествени услуги на гражданите и бизнеса, посочва още министър Аврамова.

Коментари

  1. 2020.03.21 | 12:33
    Благодарим!
  2. 2020.03.21 | 11:16
    И на Аврамова да и честитят от Софийския затвор!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет