Каракачанов разкри ще подслушват ли карантинираните хора и ще се удължи ли извънредното положение

  • 21 март 2020 10:00

  • 7033
  • 17
Каракачанов разкри ще подслушват ли карантинираните хора и ще се удължи ли извънредното положение
© Булфото (архив)

Армията вече прави какво може. Военна болница беше първата която се зае със заразените с коронавируса. Ние имаме 5 военни болници, толкова колкото във Франция, но с пъти по-малко население. Това заяви в предаването "Тази събота" по БТВ вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32981

"Предприятие на министерство на отбраната започна пак да шие лични предпазни средства. Слава богу това предприятие не бе унищожено чрез приватизация", разкри военният министър. 

"Хората не се притесняват от армията, напротив уважават българските военнослужещи", коментира Каракачанов.

"Армията ще има право да задържа и да охранява. Военните ще могат да проверяват и личните документи. Какво е лошото? Военните няма да тръгнат с танковете. Виждаме, че полицията е достатъчно ангажирана, а армията ще поеме част от задълженията им. Не се борим с жива сила, а с вирус - няма нужда от танкове", категоричен бе военния министър. 

Борисов показа как "Арена Армеец" се превръща в полева болница и обяви: В резерва държим 15 000 легла при необходимост

"Зала "Армеец" беше превърната в полева болница за ден - защо тези депутати, които се опасяват от танкове, не дойдоха да носят дюшеци - това го свърши българската армия. Подобни болници ще бъдат изградени в Пловдив, Варна и Русе - ще бъде учение, но и готовност. Така че ще помоля опозицията да не се заиграва с подобни неща. Когато има криза, кой ходи да помага на хората - въоръжените сили. Кой отива при хората, пострадали при природно бедствие - пак военните. Обществото не се притеснява от тях. Ако трябва армията ще помогне и за охраната по места, движението и контрола на гетата, в които самосъзнанието е под нулата", допълни вицепремиерът.

2000 са напълно оборудваните полеви легла за кризата с коронавируса, коментира Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Каракачанов коментира и решението на депутатите, според което хората под домашна карантина ще могат да бъдат следени чрез мобилните си телефони до отпадането на 14-дневния срок: "Заразеният от Варна е обиколил ключовите места с пик на коронавирус. Има хора, които не искат да са под карантина и бягат. Какво трябва да ги правят институциите - да ги молят с баница ли? Ако някой заразен реши, че може да си играе с чуждите животи, ние какво да ги правим? Следенето не значи да ви слушат разговорите, а да се проследява по клетката движението ви - например от кв. Дружба в Младост. Кое е по-важно - приумиците на един малоумник или здравето на хората? Става въпрос за контрол чрез мобилните клетки", каза военният министър. 

Депутатите приеха Закона за мерките по време на извънредно положение

"Да не изпадаме в паника, да си помагаме, очертава се удължаване на извънредното положение. Няма нищо страшно, ако спазваме правилата. Ще оцелеем, трябва да имаме самосъзнанието, че животът не е само удоволствия", завърши министърът на отбраната. 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
7033 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
Издънката

2020.03.21 | 23:18

17
Недай Господи този трантулник да взема някакви решения.
1234

2020.03.21 | 17:13

16
Браво воеводо цяла турска преса пише за теб. Казал си че ЕС не е помогнал отколкото турция.
Болните не са npecтъnници!!!

2020.03.21 | 14:16

11
Не е нормално заради една болест да се превръщат неосъдените граждани в затворници. Болестите са си болести, правата са си права. Когато се смесят двете, започват да се наказват xopa без вина.

2020.03.21 | 15:17

15
Италия и Англия и Испания, които мислеха като теб, въведоха този режим но с цената на жертвите, които имат. Справката оставям на теб.
урод

2020.03.21 | 15:08

14
ДА НЕ ПОДСЛУШВА А ДА ГЛЕДА МЙКАСИ КАК СЕ КЪПЕ ПРЕЗ КЛЮЧАЛКАТА
к

2020.03.21 | 14:19

13
Като си остави телефона ще проследите дедовия. А и да го носи няма да разберете дали е слязъл до магазинчето на ъгъла ....
111

2020.03.21 | 14:17

12
Моля те, вашите хора искаме инфо по жицата. Къде се намира Пипито Ромката омъжена или не живееща в хасково/родом от кърджалдаахахаха
Ало

2020.03.21 | 13:04

10
Кара...в, ти наистина си бил мн ....
Вашето име

2020.03.21 | 12:49

9
Той май затова рипа оня гешов, уж зразените само, ама случайно ще подслушат и някой друг. Предстои да видим все пак, за сега са теории.
Много трудно

2020.03.21 | 12:47

8
Тази мерка вече трудно може да е от полза вече чуха всички. Телефона не е вързан за човека ще си го остави в къщи и ще си отиде пак където ще иска. Такива неща за да бъдат ефективни не се говорят взима се решение и се действа. Иначе е правилно няма нищо в това, но параноята е по трудна за преодоляване.

2020.03.21 | 12:46

7
удължаване на извънредното положение ще доведе икономическа криза, на Каракачанов му е лесно нали е военен министър и цял живот е работил шеф на партия

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини