ВМРО иска спиране със закон на сайтове-фантоми, бълващи фалшиви новини

  • 19 март 2020 12:47

  • 753
  • 6
© Novini.bg

ВМРО иска със закон да се спре дейността на сайтове-фантоми, които разпространяват фалшиви новини. Това съобщи на брифинг депутатът от ВМРО Александър Сиди, като уточни, че юридически екип на партията е работил по законопроекта близо година, а документът ще бъде внесен още днес в деловодството на Народното събрание, предаде репортер на Novini.bg.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Това е една зараза, с която се разпространява в интернет пространството може би със същата скорост, с която се разпространява коронавирусът, заяви Сиди.

Искрен Веселинов: ОП подкрепя Закона за мерките по време на извънредно положение

Правим изменение в Закона за радиото и телевизията, като добавяме в него всички онлайн платформи с медийно съдържание. Според нас направихме добра дефиниция и ги отделихме от личните блогове. Всички, които искат да се позиционират като медии, трябва да се регистрират в един регистър в СЕМ и отттам нататък те носят отговорност за медийното си съдържание. От друга страна не само медиите разпространяват фалшиви новини. По време на кризи различни хора опитват да печелят пари, като се опитват да накарат хората да влязат в техния сайт. Намерихме решение в GDPR, който така е направен, че да пази личните данни на потребителите. Всеки един сайт по европейски регламент трябва да има лице, което да отговаря за личните данни. Това лице трябва да носи отговорност за сайта. Ако сайтът няма такова лице, сайтът трябва да бъде спиран и да му се забрани да функционира на територията на България. По този начин ще ограничим разпространението на този вирус. С приемането на този закон много бързо можем да се справим с тази зараза, подчерта  Сиди.

Зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов определи сайтовете, разпространяващи фалшиви новини, като "лъжа.нет".

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
753 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2020.03.21 | 02:49

6
новини.бг трябва да сапърви затворени в такъв случай, пишат глупости за някакъв измислен вирус
Бабикян

2020.03.19 | 18:07

5
Бабикян, Бабикян незабавно!
К

2020.03.19 | 14:56

4
А фейсбук няма ли да санкционирате за постоянния поток помия и фалшиви новини. Решетников още плаща.
Луд

2020.03.19 | 13:35

3
ВМРО СА ТУРЦИ ИБРИКЧИИ И ПО ЧЕТРИ ПЪТИ НА ДЕН СИ БИЯТ ЧАЛМИТЕ В ПОДА ПО ПОСОКА НА ТАМБУЛ ДЖАМИЯ
Петров

2020.03.19 | 13:21

2
Коментиращия: тъпи копелета сте, и ограничени. Не виждате по-далеч от носа си
на снимката

2020.03.19 | 13:17

1
Искрен Веселинов от вмро е русенски приватиратор-бандит .Целия център е негов със фалшиви заменки.Няма по големи престъпници от Гроб и техните сателити.Станаха повече от 30 години ,вече грабеж и геноцид ,наречен Преход.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини