Правителството прие промени в Правилника за прилагане на Закона за обществените поръчки

  • 18 март 2020 14:41

  • 733
  • 0
Правителството прие промени в Правилника за прилагане на Закона за обществените поръчки
© Novini.bg

Правителството прие промени в Правилника за прилагане на Закона за обществените поръчки (ЗОП), съобщава пресслужбата на Министерски съвет.

Чрез тях подзаконовата нормативна уредба се привежда в съответствие с измененията и допълненията в ЗОП, които са в сила от 1 януари 2020 г.

Дариткова: Полагат се непрекъснати усилия за регулация на лекарствения пазар

Основната част от промените са свързани с прилагането на централизираната национална платформа при възлагане на обществените поръчки. Според ЗОП, при използване на платформата, основна част от документите, свързани с възлагане на обществени поръчки, се публикуват едновременно в Регистъра на обществените поръчки и на профила на купувача. В тази връзка в правилника са дефинирани сроковете, в които възложителите са задължени да ги публикуват.

Направени са промени в правилата за подаване на заявления и оферти, за работа на комисиите, за провеждане на процедурата конкурс за проект, както и при събирането на оферти с обява.

Всички действия по оценяването и класирането на офертите и проектите, изготвянето на протоколи, доклади и решения и тяхното публикуване и изпращане на кандидатите и участниците ще се извършва чрез платформата, пише в съобщението.

Седем стратегически инвеститори проявяват интерес към АЕЦ ''Белене''

Последвайте канала на

Мая Йорданова
733 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини