Гл. комисар Николов разкри подробности за снабдяването с маски

  • 18 март 2020 12:36

  • 778
  • 0
Гл. комисар Николов разкри подробности за снабдяването с маски
© Булфото (архив)

Днес изпращаме по места 20 000 маски със средна степен на защита и 50 000 защитни облекла. Това каза директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов по време на среща на кризисния щаб за борба с епидемията от коронавирус с президента Румен Радев.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32994

Регионалните здравни инспекции имат за задача да обобщават всички необходимости и да ги заявяват пред нас, добави той.

Най-късно утре чакаме втория транш от Турция - 80 000 защитни облекла и 15 000 маски с висока степен за защита за лекарите, съобщи главен комисар Николов.

Маринов: МВР ще си изпълнява задълженията с пълна сила

В България в последните дни постъпиха 100 000 маски с висока степен за защита. От Виетнам пристигна пратка, чакаме самолет от Катар до 2-3 дни. Международната ситуация е сложна и е необходима много добра организация, за да осигурим доставките. Необходимо е и да вдигнем производството и у нас, отбеляза шефът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

До 8 април ще има готови 8000 гащеризони с висока степен за защита, произведени в България. ВМЗ "Сопот" правят собствено производство на лични предпазни средства с висока степен на защита. Неправителствени организации на българи от чужбина проявяват интерес да осигурят лични предпазни средства. Правим всичко възможно да осигурим на първо място медицинските екипи, след това служителите, които работят с граждани, както и да отпушим пазара за граждани, каза още главен комисар Николай Николов.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
778 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини