Петкова: Болниците трябва да имат по два енергийни източника

  • 18 март 2020 11:27

  • 220
  • 0
© Булфото (архив)

Не е нужно да ви убеждавам колко е важен енергийния сектор. Този сектор засяга националната сигурност на страната. Имаме два приоритета - живота и здравето на хората и гарантирането на доставките на газ, за да се гарантира нормално протичане на живота на хората. Това заяви от трибуната в НС енергийният министър Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по по повод дебатите по закона за мерките за извънредното положение у нас заради COVID-19.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33008

По думите ѝ болничните заведения са сред приоритетните потребители, те са в така наречената категория 0. "Те трябва да има два алтернативни източници на електрическа енергия и да бъде гарантирано, че няма да има прекъсване, защото това може да застраши човешки животи", подчерта още Петкова.

Сачева: Ежечасно се предлагат мерки за най-уязвимите

Всички ние трябва да бягаме от популизма в тази ситуация, но трябва да се грижим българските граждани да бъдат спокойни. Държавата е взела всички навременни и адекватни мерки. Подкрепете закона,  призова депутатите  тя.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
220 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини