Обезпаразитяват новия водопровод към Перник

  • 17 март 2020 11:58

  • 726
  • 0
Обезпаразитяват новия водопровод към Перник
©

Утре новият водопровод към Перник ще бъде допълнително обезпаразитен, след което започват 48- часови проби, съобщи общинският пресцентър. Кметът на общината Станислав Владимиров очаква към края на седмицата градът да може да черпи вода от яз. "Бели Искър" през водопроводната мрежа на столицата. По същото време вероятно Перник ще премине към изцяло нощен режим, което ще облекчи гражданите в ситуацията на извънредно положение.

Според Владимиров е имало междуинституционални спорове откога да бъде пуснато по-голямо количество вода за Перник. "Радвам се, че разумът надделя и на ВиК бе разрешено да предложи този нов режим, който е много по-благоприятен за нас", е казал Владимиров. По думите му, ако се комбинира водоподаването от аварийния водопровод с малко количество вода от язовир "Студена", този режим може да се запази и паралелно с това язовирът да се пълни. Кметът се надява в началото на лятото, ако язовирът продължи да се пълни с тези темпове, режимът да се отмени изцяло.
Готов е водопроводът от Мало Бучино до Перник

"Вече имаме сключени договори с фирмите за подмяна на голяма част от водопроводната мрежа. Те са на финалната права с проектирането. В края на седмицата фирмите ще започнат работа в кварталите "Църква" и "Изток". Така след няколко месеца ще успеем да снижим загубите на питейна вода и Перник ще стане град с доста голям процент на подменена подземна инфраструктура", е казал Станислав Владимиров. Според него градът е накрая на няколкомесечно огромно изпитание.
Днес водният обем на язовир "Студена" е 8 094 000 куб.м при капацитет 25 519 100куб.м. Отчетени са приток - 2515 л/сек. и разход - 320 л/сек.

Последвайте канала на

Novini.bg
726 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини