Валери Симеонов с призив към българите: Не се паникьосвайте

  • 13 март 2020 11:11

  • 2498
  • 4
Валери Симеонов с призив към българите: Не се паникьосвайте
© Булфото (архив)

Ще подкрепим извънредното положение като превантивна мярка за разпространението на коронавируса. Това каза лидерът на НФСБ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 по време на обсъждането на въвеждането на извънредно положение заради коронавируса.

"ПГ на "Обединени патриоти" единодушно ще подкрепи предложеното въвеждане на извънредно положение, тъй като то е крайно необходимо. Не толкова со глед на развитието на коронавируса. Засега не е такова, каквото е в повечето държави на ЕС и в света, но като една превантивна мярка, която да пресече и да нанесе удар и да ограничи разпространението на вируса точно в неговата най-опасна част - скоростта на разпространението. Този вирус с това е характерен, че скоростта на разпространение е по-бърза", каза още Симеонов.

Той припомни, че именно от "Обединени патриоти" първи са искали въвеждане на термокамери.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

 

НС решава дали да се въведе извънредно положение заради коронавируса. Ген. Мутафчийски: Ще стане страшно

 

"Както и да е, тук не е време за политическо съизмерване, а за приемането на отговорно решение", допълни още Симеонов.

Лидерът на НФСБ увери, че "Обединени патриоти" винаги ще бъдат лоялен партньор по отношение на всички мерки, свързани с коронавируса. "Ще настояваме за по-крути мерки", каза още Симеонов. Той посочи, че иска ограничаване на обществените мероприятия и продължаването на учебни занятия, както и такива във висшите учебни заведения.

"Искам да призова българките граждани да не се поддават на паника. Няма основание. Поне фактите го показват, но трябва да се вземат разумни, балансирани мерки", заяви Симеонов.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Десислава Станева
2498 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Иван

2020.03.15 | 21:24

4
Обединени идиоти!

2020.03.13 | 13:45

3
grobarski bokluk horata sa panikiosni ot gladat na koito sa podlojeni ot vas grobarskite prestapnici gripat e bolest I tia se lekuva no gladat ne se lekuva bokluk.
Анонимен(нерегистриран)

2020.03.13 | 12:01

2
Засяга възрастни и ти симеонов е време да си
6700

2020.03.13 | 11:43

1
Близките ни са на запад, а там е рояк.... Заразени момичета, отишъл от

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини