Александър Сиди с остър коментар срещу ограничаването на журналисти в НС

  • 12 март 2020 16:45

  • 661
  • 3
Александър Сиди с остър коментар срещу ограничаването на журналисти в НС
© Нова телевизия

Коронавирусът явно се разпространява през ефира. Не разбирам защо бе отделена една опеределна група хора от Народното събрание. Така депутатът от ВМРО Александър Сиди коментира ситуацията с изолацията на журналистите от НС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32986

"Контактът между журналистите и парламентаристите не е спрян", разкри още той в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия. 

По-рано днес председателят на НС Цвета Караянчева не разреши свободното движение на медиите по кулоарите на парламента. 

Караянчева към журналистите: Съжалявам, но няма как да се движите свободно из кулоарите в НС

Депутатът от ВМРО коментира остро ситуацията и във "Фейсбук". 

"Днес аз съм журналист. И не, не защото дядо ми беше такъв. И не, не защото баща ми цял живот пишеше. И не, не защото понякога и аз написвам по някой неграмотен текст. Днес аз съм журналист, защото познавам стигмата. За еврейската общност аз съм фашист, защото съм във ВМРО. За ВМРО аз съм евреин, защото … винаги съм бил такъв. И нямам проблем да живея със стигма. И въпреки, че цял живот съм бил така, не разбирам когато някой слага такава на другите.

От вчера в Народното събрание цялата журналистическа гилдия е изолирана в една зала и е ограничено придвижването на журналистите в сградата. Ограничено е времето в което могат да се хранят и да си купят кафе. Мерки за сигурност. Срещу коронавирус. Или срещу словото. Не знам. Уверен съм, че журналистите са виновни за паниката. Защото най-добрата профилактика срещу китайската кашлица е да си спреш телевизора. И да си миеш ръцете. Но мерките за сигурност в Народното събрание са странни. Меко казано. Народното представителство не е по-различно от всеки български гражданин.

Въведоха строги мерки заради коронавируса и в Народното събрание

Да си избран за народен представител е работа. Като всяка друга. Като шофьорите в събранието. Като администрацията в събранието. Като служителите в стола и кафето на събранието. Като чистачките в събранието. Като охраната на събранието. И да, работа както е работа и на журналистите в събранието. Да отделиш само журналистите е неправилно. Не само неправилно, това е стигма. Стигма, че журналистите разпространяват заразата. Другите не. Аз цял живот живея със стигма. Днес аз съм журналист!", написа Сиди в социалната мрежа. 

Десислав Тасков от БСП  разкри, че решението за изолацията е свързано с разговори с РЗИ. "Като общество е редно да мислим отговорно", заяви депутатът от БСП. 

"Социалната система ще се справи с коронавируса. Трябва да се намери решение на социалните услуги за възрастните хора, така че да може те да се обслужват в домовете си. Знаете, те са най-уязвимата група в ситуацията. Тук няма политика. Лекарите трябва да водят ситуацията напред", коментира Сиди. 

"Всяко политиканстване по темата за коронавируса е излишно. Нека рискът отмине", смята Тасков.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
661 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Цървули

2020.03.12 | 18:01

3
Нали вие управлявате бе мършо какво се оправдаваш.

2020.03.12 | 17:09

2
и какво като си евреин, не си по-специален от другите

2020.03.12 | 17:08

1
ЗА ДА ПИТАТ ГЛУПАВИТЕ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини