Младен Маринов: Ситуацията по границата е нормална и под контрол

  • 11 март 2020 14:32

  • 449
  • 0
©

Всички вещи, които са предмет на контрабанда, се изземат и се одържавяват.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1545

Това коментира вътрешният министър Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, преди началото на вътрешната комисията парламента, където министърът ще бъде изслушан.

В такива времена някои гледат да помагат, други да изкарат пари, каза той.

"Трябва да погледнем произхода, това са предпазни средства, които трябва да са сертифицирани и годни за употреба, но това трябва да се провери. Пратката е била хваната на Дунав мост, при проверка. Да оставим органите да си вършат работата. Целкат е да ограничим заразара", каза вътрешният министър.

Министърът запозна комисията с това каква е сиуацията на българо-турската граница.

"Всички изказали се вътрешни министри от ЕС изразиха разтревоженост от ситуацията и изразиха подкрепа за Гърция и за България", каза Маринов.

Събитията се развиват на 30 км от нашата граница. Беше предложена финансова помощ на Гърция в рамките на 700 милиона евро, която най -вероятно ще се раздели на два транша. От наша страна заявихме помощ в рамките на 130 милиона евро, надявам се това наше предложение да бъде прието, посочи вътрешният министър.

Освен солидарността към Гърция и България трябва дасе търси политически диалог с Турция, каза той. По отношение на нашата граница няма сериозни увеличения на опитите за преминаваме, допълни той.

По думите му на този етап не се налага да се използват въоръжените сили по границата. Засега можем да определим ситуацията  по границата за нормална и под контрол.

Последвайте канала на

Novini.bg
449 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини