Президентът в авиобаза "Граф Игнатиево": Все още нямаме необходимото количество изправна авиационна техника

  • 10 март 2020 18:12

  • 1201
  • 1
Президентът в авиобаза "Граф Игнатиево": Все още нямаме необходимото количество изправна авиационна техника
© Булфото (архив)

Независимо от заявената политическа воля и инвестираните сериозни средства в поддръжката на съществуващата техника, все още нямаме необходимото количество изправна авиационна техника. Нальотът е драстично малък - по-малък от предишни години. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в отговор на журналистически въпроси при посещението си в авиобаза „Граф Игнатиево“.

Командирът на 3-та авиобаза бригаден генерал Димитър Петров информира върховния главнокомандващ за общата подготовка на военното формирование, възможностите за изпълнение на задачи, състоянието на авиационната техника и на инфраструктурата.

Новоприети кадрови войници положиха клетва в авиобаза Граф Игнатиево

Личният състав инвестира в бъдещето за дълбока трансформация на авиобаза „Граф Игнатиево“ към бъдещия изтребител и бъдещите бойни способности. Това е огромно натоварване за хората, проблемите са сериозни и изискват неотложни и политически, и организационни мерки и подкрепа, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Върховният главнокомандващ поздрави личния състав, че в тежки условия на опасно малък брой летателни часове работят за поддържане на способности, придобиване на нови, за охрана на въздушното пространство, гарантиране на безопасност на полетите.  Държавният глава призова за още по-енергични мерки от Министерството на отбраната и от Командването на ВВС за създаването на необходимите условия за достатъчна летателна дейност. Малкият нальот рефлектира върху бойните способности, готовността за дежурство и най-вече безопасност на полетите, допълни Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Участието на България в охраната на въздушното пространство на Република Северна Македония също е било обсъдено по време на срещата. По думите на държавния глава това е национална и съюзническа задача и дълг на България.

Грандиозно авиошоу на авиобаза „Граф Игнатиево"

 „Обсъдил съм темата много сериозно и с президентите, и с премиерите и на Гърция, и на Република Северна Македония. Министърът на отбраната, Щабът на отбраната водят своя диалог, включително и в Брюксел“, добави президентът.

На авиобаза „Граф Игнатиево“ президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили беше посрещнат с почетен строй, след което отдаде почит пред паметника на загиналите при изпълнение на служебния си дълг летци. Посещението е част от програмата на върховния главнокомандващ на Въоръжените сили за срещи с личния състав в различни формирования на Българската армия.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1201 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.03.10 | 23:48

1
Цървул

Добави коментар

Водещи новини