Изслушват трима министри в парламента утре

  • 10 март 2020 13:44

  • 528
  • 0
Изслушват трима министри в парламента утре
© Булфото, архив

Трима министри ще бъдат изслушани утре от депутатите. Това става ясно от програмата за работа на Народното събрание за вторник.

Вътрешният министър Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, ще участва в заседание на ресорната парламентарна комисия, където ще отговаря на актуални въпроси. Предвижда се и разглеждане на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за Министерството на вътрешните работи, както и на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

Депутат предлага да се сложат термокамери в сградата на Народното събрание

Социалният министър Деница Сачева ще докладва на депутатите политиките на министерството. В последните дни актуална е темата за болничните листове, издадени заради карантината от коронавируса у нас. Парите на нощен труд и закона за Социалните услуги са други горещи теми, свързани с ведомството на Сачева.

Здравният министър Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през отново е поканен в комисия, за да отговаря на актуални въпроси. Преди седмица той не присъства на това заседание, защото беше в Брюксел. Това пък предизвика недоволство сред медицинските сестри, които настояваха да чуят какви мерки ще бъдат приети за повишение заплащането на труда им. Впоследствие се стигна и до блоката в бившия Партиен дом, където сега се провеждат заседанията на парламентарните комисии. Стигна се до истинска драма, след като пет медсестри се бойкотираха цяла вечер и се наложи реакция от Националната служба за охрана (НСО).

COVID-19 спира командироването на български депутати извън страната

Междувременно вчера председателят на парламента Цвета Караянчева издаде заповед за засилване контрола в парламента във връзка с ограничаване разпространението на коронавируса. Спира се командироването на депутати в чужбина, налага се допълнително хигиенизиране и дезинфектиране на помещенията в сградите на Народното събрание.

Последвайте канала на

Novini.bg
528 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини