Борисов към Нетаняху: Ако обединим усилия, ще се справим още по-добре с коронавируса

  • 06 март 2020 12:50

  • 863
  • 2
Борисов към Нетаняху: Ако обединим усилия, ще се справим още по-добре с коронавируса
© Getty Images/Guliver (архив)

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г проведе телефонен разговор с премиера на Държавата Израел Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, съобщиха от правителствената пресслужба.

В разговора, който се проведе по молба на израелския министър-председател, Нетаняху отбеляза, че търси връзка с лидерите на всички близки държави във връзка с разпространението на COVID-19.

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г подчерта, че проблемът засяга много страни и затова е от огромно значение действията за справяне със заболяването да са координирани.

"Различните държави имат свои опит и познания, затова ако обединим усилия и споделим ефективни мерки, ще можем да се справим в битката със заболяването още по-добре", заяви премиерът Борисов пред Нетаняху.

Здравните министри от ЕС се събират в Брюксел заради коронавируса

Израелският премиер предложи на българския си колега провеждането на видеоконференция в неделя, в която освен двамата правителствени лидери, да участват също канцлерът на Австрия Себастиан Курц, президентът на Кипър Никос Анастасиадис, премиерът на Гърция Кирякос Мицотакис, министър-председателят на Унгария Виктор Орбан и др.

В хода на разговора премиерът Борисов заяви, че медицинските власти в България прилагат всички необходими и доказани мерки срещу заболяването.

Последвайте канала на

Novini.bg
863 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
питай го

2020.03.06 | 13:22

2

питай го защо не ходят бежанци и мигранти в израел ами се тикат насам??? и има ли израел нещо общо с потока бежанци, който се насочва към нас???

Ерни

2020.03.06 | 13:18

1

Браво генерале.

Добави коментар

Водещи новини