Цветан Цветанов: Политически проект ще правя, когато му дойде времето

  • 05 март 2020 19:28

  • 27007
  • 51
Цветан Цветанов: Политически проект ще правя, когато му дойде времето
©

„Що се касае до политически проект, смятам, че времето ще покаже. За мен е по-важно да имаме актуален диалог с хората по важните теми, защото в момента смятаме, че обществото не е достатъчно информирано“. Това заяви в Русе Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа в отговор на въпрос дали ще прави свой политически проект.

Той участва заедно с експерти от Евро-атлантическия център за сигурност в Кръгла маса в крайдунавския град.

Цветан Цветанов: Много хора желаят нов политически проект

Ние говорим с хората за реалните неща, които трябва да се случат. Това, което бих предприел като действия, ще го направя публично, когато дойде необходимия момент да го направя. Това за 19 април са тълкувания и спекулации, отрекох категорично за подобна дата и подобно събитие. Единственото, което мога да кажа, че действително в срещите, които правя ежедневно, дори и днес има хора, които казват, че трябва да се направи политически проект защото център-дясно избирателят не е представен политически. Нека да оставим това на времето, когато евентуално се случи. Това е само хипотеза, сами разбирате че 50% от хората не представени от българските партии, казвам ви само какво мислят хората“, обясни още бъдещите си действия Цветанов, пише briag.bg.

Искам да заявя категорично - всички, които идват на подобна среща като днешната, които се организират от Евро-атлантическия център за сигурност, ние сме отправили покани към онези, които проявяват интерес и през всичките тези години с тях заедно сме коментирали и отстоявали евроатлантическите ценности“, обясни Цветанов защо на срещата ще присъстват определени лица, а не е отворена за всички граждани на Русе.

Цветанов изрично подчерта, че когато е на територията на Русе винаги изпитвал удоволствие и задоволство от свършеното както от екипа на Пламен Стоилов, така също и на всички общински съветници, на всички кметове населени места, които са в област Русе. Цветанов пак намекна, че е имало „доброжелатели“, които са сочели, че един или друг кмет в страната са негови хора.

Обаче тези, които бяха доброжелатели в кавички, които обясняваха, че този кмет и този общински или областен ръководител са хора на Цветанов и по този начин се създаде подобно впечатление, което беше умело тиражирано през всичките тези месеци, когато вече аз взех своето политическо решение. Това не значи са били на хората на Цветанов. Те са били достойните хора, които са успели в диалог с изпълнителната власт, народните представители и аз като човек, който съм отговарял за организационната работа, да постигнем добри резултати и добър успех. И ако се върнем само няколко месеца по-назад, когато се вземаше политическото решение дали кандидат за кмет на Русе да бъде Пламен Стоилов и някой друг, аз мога да кажа, че действително останах с впечатление от думите на много хора, че има корпоративни интереси, които стоят зад изместването на Пламен Стоилов“, коментира Цветанов оттеглената кандидатура на досегашния кмет на Русе и последвалата загуба на ГЕРБ в града.

Цветан Цветанов ще представи дейността на ЕАЦС в Русе

За мен той е достоен човек, един добър кмет, който успя през всичките тези години да направи много добри политики и да реализира много европейски проекти и по трансграничното сътрудничество. Това благодарение на неговия екип заместник-кметове и хора, които са имали качествата и потенциала да го направят. А това, което се случи в Русе и с номинацията на общинския ръководител, вие сами можете да направите анализ и да си дадете отговор дали съм прав и дали това, което хората са ми казали за корпоративни интереси, са били искрени, когато са ми го казали. Но самият факт, че когато беше обявен този кандидат, след една седмица беше казал, че за него не представлява интерес да бъде общинският кмет. Само да кажем, че просто не си бяха направили труда да направят проверка дали наистина отговаря на условията за уседналост“, коментира Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Той отрече преди събитието на ЕАДЦ в Русе да е говорил с Пламен Стоилов дали ще присъства. Бившият втори в ГЕРБ посочи още, че на местно ниво за организацията му помага Стефко Бурджиев заедно с Иван Григоров и не смята, че има нещо, което може да създава погрешно впечатление в посока създаване на политически проект. „Между другото се чух със сегашния кмет на Русе, за да можем да ползваме залата изпратихме съответното писма, влязохме в кореспонденция, за което искрено му благодаря, Евро-атлантическия център плаща наема на залата, разбира се“, подчерта Цветанов.

Той не пропусна да засегне и темата с намаляване цената на руския газ за България с 40%, както бе обявена от премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, с когото само допреди година бяха изключително близки.

ЕАЦС: Благодарим за интереса към конференцията “Инициативата "Три морета"

Всички чухме, че на Трети март цената на газа пада с 40%. Преди година започна процедура от Европейската комисия и щеше да бъде наложена много тежка санкция срещу Газпром за монополното му влияние, а не е жест от Русия. Да благодарим на Европейската комисия за това, което направи за България, защото освен нас Естония, Латвия, Полша са в същото положение. Цената за газта се намалява, разбира се за България най-осезаемо в процентно отношение. Но никой не си задаваше въпроса защо през всичките тези години плащахме толкова скъпа газ на нашите „големи“ приятели от Русия, както се представят през всичките тези години и както се представяше от всички, които имат компетентност да говорят по тези въпроси", заключи Цветанов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
27007 51

Свързани новини

Коментари 51

Добави коментар

2020.03.06 | 08:56

49

ГОЛЯМ БЪЛГАРИН Е ЦВЕТАНОВ, РАЗВАЛИ РАХАТЯ НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ КРЕТЕНИ.

2020.03.06 | 22:32

51

Да си доносничел за комунистическия режим и да си " антикомунист" е оксиморон.

007

2020.03.06 | 17:19

50

За развалянето на рахатлъка съм съгласен с теб,като се има предвидч,е Боко е камунис и доста от ГЕРБ са камунисти.Браво Цецо!Удри Бай ХоЙ,не че те харесвам,но всяко действие което ще разбие мутренското управление е за адмирации!

2020.03.06 | 08:54

48

Против Цветанов са само фашистите и комунистите. Браво Цецо, успя да им развалиш настроението. Успех!

Цветан Цветанов

2020.03.05 | 23:34

38

Чудя се как да кръстя политическият си проект.Затова ще се допитам до вас.
"Наглите" добре ли е ?

2020.03.06 | 08:37

47

по добре бавноразвиващите се

2020.03.06 | 01:22

40

Гешев те чака.100 г няма да излезнеш.

2020.03.06 | 08:36

46

те са едно котило

Боже

2020.03.06 | 07:06

45

Те го не щат в селото, той иска у града да кондиса.

Проклет да си!

2020.03.06 | 06:39

44

Ако имаше държава, вместо да прави еврейски проекти отдавна трябваше да върти парцала и да изнася кофите за сранье от килиите на Централния!
Анатема, Безроднико!

Нагъл

2020.03.06 | 04:05

43

Безпардонен идиот. Вонящ, гаден политически труп !

Веско Маринов

2020.03.05 | 23:22

37

Ще пея за теб, Цецо !

поп Кръстьо

2020.03.06 | 02:01

42

да, на гроба му

Юрген Клоп

2020.03.06 | 01:55

41

ти трябва да мреш флайна Цветанов , утреко смачкана мишка ! проект ще ми прави. и твоя ред ще дойде ,дано е по-скоро.

2020.03.06 | 01:13

39

Няма да ти дойде времето, корумпирано лекенце.

Добави коментар

Водещи новини