Парламентът прие доклада на Временната комисия за БНР

  • 05 март 2020 14:00

  • 242
  • 0
Парламентът прие доклада на Временната комисия за БНР
© Novini.bg

Народното събрание прие доклада на Временната комисия за БНР.

В доклада се отчитат усилията на комисията за изясняване докрай на фактите, свързани с прекъсване на излъчването на програма "Хоризонт" на Националното радио, както и за твърденията за политически натиск над ръководството и журналисти.

От Временната комисия правят извода, че не е налице техническа причина за спиране на радиото и че това се е случило след изпращане на изричен имейл с искане за спиране, а по-късно и за повторно пускане до НУРТС.

Парламентът ще разгледа доклада за дейността на Временната комисия за БНР

В доклада се посочва, че фактическото изпращане на имейла с искане за спиране на радиото е направено от Пламен Костов, директор на дирекция "Техника" и че са налице множество индикации за възлагане на спиране на радиото от страна на Светослав Костов, генерален директор на БНР към този момент.

Временната комисия не установява със сигурност дали това е налице, като то следва да бъде установено от прокуратурата. Комисията смята, че генералният директор е лицето, което носи цялата отговорност по обезпечаването на нормалната дейност на радиото във всички негови програми.

Последвайте канала на

Novini.bg
242 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини