Каракачанов: Няма бежански натиск по границата, Ердоган търси политическа подкрепа

  • 04 март 2020 17:52

  • 1359
  • 7
Каракачанов: Няма бежански натиск по границата, Ердоган търси политическа подкрепа
© БТВ

Няма бежански натиск по българо-турската и по българо-гръцката граница. В момента конфликтът с бежанците е на турско-гръцката граница. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Органите на МВР и на армията се справят прекрасно. Те имат и много добро техническо оборудване. Въпреки снимките с дупките, оградата е едно съоръжение, което сега спасява и Гърция. Тази ограда е важна освен като препятствено съоръжение, и с това, че по нея е разположена техника и нашите граничари имат възможност да виждат в дълбочина и ако се зададе група, нашите граничари сигнализират турските си колеги и турските части ги прибират обратно. Ако се наложи, сме готови да предоставим жива сила от страна на армията. От петък сме в готовност – определени са формированията, които при нужда в рамките на няколко часа могат да се дислоцират по границата, включително с дронове и други средства, заяви Каракачанов.

Към момента всичко е спокойно и в периметъра на турско-гръцката граница. Въпросът е дали Европа си променя отношението. Преди няколко години много европейски държави разсъждаваха неолиберално, а сега правят много ясно разграничение между бежанци и мигранти. Защото 80% от събраните на турската граница не са от Сирия, те просто искат да отидат да живеят в едно по-добре уредено общество. Може би Европа се събужда от дългата летаргия на един неолиберализъм, в който беше позволено всичко. Най-накрая в Европа разбраха, че не можеш да каниш всеки да отиде където си иска и да минава откъдето си иска, подчерта вицепремиерът.

ВМРО застава срещу провокацията на Ердоган

В случая с Турция може би вече не става въпрос за пари, а за политическа подкрепа. Виждаме конфликта в Сирия, сблъсъците със сирийската армия, сблъсъка между Русия и Турция. Турция се намеси в Либия и Сирия и това засегна интересите на много европейски държави. Според мен Ердоган търси политическа цена, отбеляза Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Той коментира и скандалите около препоръката на кризисния щаб за борба с разпространението на коронавируса за отмяната на тържествата на Шипка за 3 март, която не беше спазена от президента Румен Радев. Българската армия не се ръководи от областните управи и от кметовете, а от свои устави. В устава много ясно е записано, че когато на територията на съответния гарнизон се появи президент, председател на Народното събрание, министър-председател и военен министър, гарнизонът е длъжен да организира посрещането му. Ако не бях изпратил войската, щеше да бъде прецедент. В такъв случай спазваш устава и си чист Ако Народното събрание беше решило, че отменя тържествата, това е друго нещо - това  е със силата на закон, който е над устава, обясни министърът на отбраната.

По повод проверката на ген. Цанко Стойков за СРС-та с участието на прзидента Радев, той заяви: "Проверката установи, че въпреки забавянето, всички поискани документи от КПКОНПИ са предадени и на базата на тях КПКОНПИ е взела съответното решение. Ген. Стойков е предоставил всичко поискано, макар и със закъснение от две седмици".

Ген.-майор Цанко Стойков два пъти отказва информация на КПКОНПИ за Десислава Радева

В коментар за периодично прехвърчащите искри в управляващата коалиция, лидерът на ВМРО каза: "Няколко пъти на коалиционен съвет поставяме въпросите, които са заложени в управленската ни програма, и те не се изпълняват.  Хората те оценяват освен по това, което си обещал и по това, което си направил". По думите му въпреки периодично появяващото се напрежение, коалицията е стабилна.

Каракачанов коментира и искането на депутатите от "Атака" за изслушването му в пленарната зала заради продажбата на имоти на ръководеното от него ведомство. Тези момчета изпълняват нечия поръчка и откровено лъжат. Утре в парламента ще представя графиките и ще се види в последните 20 години кой е продавал. По мое време са продадени само 16 имота, 5 от които са наследени като процедура от служебното правителството. Няма нито един лъскав имот, заяви Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Последвайте канала на

Novini.bg
1359 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Карагювеч

2020.03.04 | 23:20

7

Няма наплив , щото свинско не ядат , и като те видят ,......за това си мислят !

Седесарската мутро-мафия на власт

2020.03.04 | 18:20

2

ни измами със испанския вирус, а сега и с нахлуването на бежанци от Турция, лaйнapския сайт Новини.бг потвърди това, сега го отрича. Съд и в Белене на престъпната управленска банда и краставите й псетата.

2020.03.04 | 22:29

6

Другарю!
Па тия ще са ти много по срадки от циганите на Местан, дето ги целувахте на Орлов мост със серГЕЙ!

Бежанците

2020.03.04 | 18:46

4

нахлуха в леглото на майка ти!

Бай Хой

2020.03.04 | 18:51

5

Каракачанов ти са абсолютен смешник - клоун!

2020.03.04 | 18:21

3

Ердоган няма да получи политическа подкрепа от България.

wtf!?!?!??!

2020.03.04 | 18:07

1

добре, че е тоя кашалот - да ни осведоми как са нещата....е, нямаш комисионни от турчина, шише, сори!!!!!

Добави коментар

Водещи новини