Екатерина Захариева е на работно посещение в Берлин

  • 02 март 2020 09:16

  • 241
  • 0
  Екатерина Захариева е на работно посещение в Берлин
©

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на е на работно посещение в Берлин.

В рамките на визитата си министър Захариева днес ще се срещне с министъра на външните работи на ФРГ Хайко Маас, с председателя на Комисията по въпросите на Европейския съюз на Бундестага Гунтер Крихбаум, както и с проф. д-р Норберт Ламмерт, председател на Фондация „Конрад Аденауер“. На 2 март министър Захариева ще участва в организираната от Министерство на външните работи на Федерална Република Германия и фондация „Бертелсман“ конференция „2020: Съвместно формиране на бъдещето на Европа“.

По време на конференцията 75 граждани от Германия, Франция и Полша ще дискутират с експерти въпроси, важни за бъдещето на Европа: европейските ценности, глобализацията и външната търговия, напредък и устойчиво развитие, солидарност.

Министър Захариева ще приветства участниците и заедно с външния министър на Германия Хайко Маас ще дебатира с гражданите. В българското посолство в Берлин министър Захариева ще поздрави българската общност в Германия по повод Националния празник на Република България – 3 март.

Последвайте канала на

Novini.bg
241 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини