Бойко Борисов разговаря по телефона с Кирякос Мицотакис и със Себастиан Курц

  • 02 март 2020 07:01

  • 613
  • 3
Бойко Борисов разговаря по телефона с Кирякос Мицотакис и със Себастиан Курц
© Булфото (архив)

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е обсъдил в телефонен разговор с гръцкия си колега Кирякос Мицотакис актуалната ситуация по границата с нелегалните мигранти, съобщи прессслужбата на Министерския съвет.

Двамата правителствени ръководители са коментирали мерките, които двете страни са предприели във връзка със създалата се обстановка.

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Кирякос Мицотакис са били единодушни, че са необходими незабавни дипломатични стъпки с цел спиране на мигрантския поток към Европа.

"Необходимо е дългосрочно решаване на всички проблеми - и с връщането на мигрантите, и с военните действия в Сирия, и с хуманитарната криза", е заявил в телефонния разговор българският министър-председател.

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е информирал гръцкия си колега Кирякос Мицотакис, че ще проведе среща с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, на която ще търсят възможности за постигане на сигурност и стабилност в региона.

Борисов отива при Ердоган в Анкара заради Сирия и мигрантите

Министър-председателят е провел телефонен разговор и с канцлера на Австрия Себастиан Курц. Двамата са обсъдили актуалната информация за обстановката в Сирия и ситуацията с мигрантите.

Българският премиер е бил категоричен, че само с общи усилия и дипломация кризата в региона може да бъде преодоляна. Борисов е изтъкнал пред Курц, че в настоящия момент трябва да се окаже спешна подкрепа на Турция с цел избягване на хуманитарна криза и подобряване на ситуацията. Но европейската общност трябва бързо да реагира, тъй като нито Турция, нито която и да е страна може сама да се справи с подобни събития, е подчертал министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Двамата правителствени лидери са обсъдили най-належащите мерки, които да спомогнат за успокояване на обстановката в региона. "Ние сме за прилагане на общ европейски подход към управлението на миграцията, ключово е да има баланс между солидарност и отговорност", е казал още премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в разговора си с Курц.

Последвайте канала на

Novini.bg
613 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Пунта Мара

2020.03.02 | 12:19

1

А,с Барселона....................?!

2020.03.02 | 16:55

3

Дрисльо не знае оти е млого проз.

2020.03.02 | 12:55

2

Дори и да има любовница, какво от това. Защо Борис Джонсън да има а Бийко не. Кажи дрисльо?

Добави коментар

Водещи новини